Saadet Partili Çalışkan: Deprem bölgesinden etkilenen belediyelerin borçları silinsin

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Saadet Partili Çalışkan: Deprem bölgesinden etkilenen belediyelerin borçları silinsin

POLİTİKA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, depremden etkilenen illerdeki belediyelerin borçlarının silinmesini ve özel kaynak sağlanmasını istedi.

Necmettin Çalışkan, deprem bölgesindeki belediyelere özel katkı sağlanmasını, borçlarının silinmesini, kurumlar normal çalışmasına kavuşuncaya kadar her türlü kaynağın artırılmasını istedi.

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerle birlikte pek çok alanda mağduriyetlerin yaşandığını söyledi.

Çalışkan, belediyelerin İller Bankasından aldığı payın o ildeki ticarethanelerin gelirine göre şekillendiğini ifade etti. Çalışkan, depremden sonra ticarethanelerin kapandığını, üretimin durduğunu ve belediyelerin payının düştüğünü de söyledi.

Herhangi bir yerleşim yerinde dönüşüm yapılacaksa bunun birinci muhatabının belediyeler olduğunu dile getiren Necmetti Çalışkan, konuşmasını şöyle sürdürdü

"Deprem bölgesinde yer altındaki su boruları patladı. Belediyeler orayı tamir edecek ama ellerinde imkan yok. Belediyeler, deprem öncesinden daha fazla gelire muhtaçlar. Bunun faturasını da maalesef halkımız çekiyor. Belediye hizmetlerinin kesintiye uğraması durumunda orada hiçbir hizmetin üretilmesi beklenemez."

NE OLMUŞTU?

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde 10 il yıkılmış, binlerce vatandaş hayatını kaybetmişti. Depremden etkilenen şehirlerde evsiz, işsiz kalan vatandaşlar için hükümetin onarım, yenileme çalışmaları devam ediyor.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...