Saadet, DEVA ve Gelecek Partisi'nden Meclis'te ortak grup kararı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Saadet, DEVA ve Gelecek Partisi'nden Meclis'te ortak grup kararı

POLİTİKA Haberleri

Seçimlere CHP listelerinden giren ve toplamda 35 vekil çıkaran Millet İttifakı üyeleri DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi Meclis'te ortak grup kurma kararı aldı.

Millet İttifakı'nın ortaklarından DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi Meclis'te ortak grup kurma kararı aldı. Toplamda 35 Milletvekili çıkaran 3 parti, grup kurmak gereken 20 vekil şartını da karşılıyor.

Tek çatı altında faaliyet yürütecek üç parti, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP'nin ardından Meclis'teki 6. grup olacak. 35 vekilli grubun komisyon üyeleri olacak ve RTÜK'te yer alacaklar. Ayrıca kendilerine salon tahsis edilecek ve grup toplantısı yapabilecekler.

14 Mayıs seçimlerinde, DEVA Partisi 15, Gelecek Partisi 10 ve Saadet Partisi de 10 milletvekili çıkarmıştı.  

SAADET PARTİSİ DUYURDU!

Saadet Partisi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, üç partinin yaptığı görüşmeler sonrasında işbirliğine vardığı ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Sayın Ali Babacan bir araya gelerek seçim sonuçlarını değerlendirmişlerdir. Ayrıca TBMM çalışmalarında ortak grup kurulması başta olmak üzere siyasi alandaki işbirliği modelleri hakkında istişarede bulunmuşlardır. Görüşülen hususların partilerin yetkili kurullarında değerlendirilmesine karar verilmiştir. Gelişmeler hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir."

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...