Rusya Büyükelçisi, 'Türk-Rus ilişkileri bu sınavı geçti'

/ Kaynak: AA
Rusya Büyükelçisi, 'Türk-Rus ilişkileri bu sınavı geçti'

Politika Haberleri  / AA

Büyükelçi Andrey Karlov, Suriye krizi konusunda Türkiye ile Rusya'nın farklı düşünmesinin ikili ilişkilerde olumsuz bir etki yapmadığını belirtti.

Rusya'nın yeni Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, büyükelçilik binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin gündeme dair sorularını cevaplayan Karlov, sadece bölgeyi değil, tüm dünyayı ilgilendiren Suriye'deki krizin sadece siyasi yöntemlerle çözülebileceğini söyledi. Cenevre-2 konferansının bir an önce toplanması ve Suriye krizine dair bir yol haritasının belirlenmesi gerektiğine değinen Karlov, Suriye'deki kimyasal silahların imhasının özellikle teknik açıdan zor bir süreç olacağını belirtti. Karlov, Suriye krizi konusunda Türkiye ve Rusya'nın farklı düşünmesinin iki ülke ilişkilerinde olumsuz bir etki yapmadığına dikkati çekerek, "Türk-Rus ilişkileri bu sınavı geçti" diye konuştu. Akkuyu Nükleer Santralı'nın belki de iki ülke arasındaki iş birliğinin en önemli projesi olduğunu dile getiren Karlov, Rusya'da eğitim alan 100'e yakın Türk öğrencinin bu santralde görev yapacağını kaydetti.
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...