Putin-Zelenskiy görüşmesi Türkiye'de olacak

Düzenleyen:
Putin-Zelenskiy görüşmesi Türkiye'de olacak

POLİTİKA Haberleri

Ukraynalı müzakereci Arakhamia, Zelenskiy ve Putin görüşmesinin tarihi ve yerinin henüz belli olmamakla birlikte, İstanbul'da veya Ankara'da olacağını duyurdu.

Rusya ile müzakerelerde Ukrayna heyetinin başkanlığını yürüten David Arakhamia, yerel televizyon kanallarına, Ukrayna-Rusya müzakerelerindeki durumu değerlendirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başaknı Vladimir Zelenskiy'nin görüşmesine dair de konuşan Arakhamia, "Devlet başkanlarının görüşmesinin tarihi ve yeri henüz belli değil. Büyük ihtimalle İstanbul'da veya Ankara'da olacak." dedi.

Putin-Zelenskiy görüşmesi Türkiye'de olacak

GÖRÜŞME İSTANBUL VEYA  ANKARA'DA OLACAK

Ukrayna Halkın Hizmetkarı Partisi Başkanı David Arakhamia, barış antlaşması taslağının Ukrayna ve Rusya liderleri arasında doğrudan istişarelerde bulunmak için yeterince geliştirildiğini, Ruslar tarafından da doğrulandığını, liderlerin görüşmesinin İstanbul'da veya Ankara'da olabileceğini bildirdi.

İstanbul'da yaptıkları müzakerelerde Ukrayna'nın önerdiği barış antlaşması taslağının Ruslar tarafından Kırım sorunu dışında sözlü şeklide kabul edildiğini belirten Arakhamia, şunları söyledi:

"Rus tarafı, taslak belgenin Ukrayna ve Rusya liderleri arasında doğrudan istişarelerde bulunmak için yeterince geliştirildiğini doğruladı. Şimdi bizim görevimiz, daha önce değindiğimiz konuları son aşamaya getirmek ve olası devlet başkanları toplantısına hazırlanmaktır."

Arakhamia, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hem Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy hem de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüştüğünü, iki liderin görüşmesine ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını beyan ettiğini hatırlatarak "Devlet başkanlarının görüşmesinin tarihi ve yeri henüz belli değil. Büyük ihtimalle İstanbul'da veya Ankara'da olacak." dedi.

TÜRKİYE'DEN BARIŞ DİPLOMASİSİ

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından iki ülkenin dışişleri bakanlarını ilk kez 10 Mart'ta Antalya'da bir araya getiren Türkiye, Belarus'ta 3 tur süren görüşmelerin ardından her iki tarafın heyetlerini 4. kez İstanbul'da yüz yüze buluşturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu süreçte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy başta olmak üzere çok sayıda ülkenin lideriyle telefonda ve NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi'nde yüz yüze olmak üzere çok sayıda görüşme gerçekleştirmişti.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...