Özhaseki, Kahramanmaraş'ta yapılan konut sayısını açıkladı: "Orada ne oluyor?" diye hesap soran bir liderimiz var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Özhaseki, Kahramanmaraş'ta yapılan konut sayısını açıkladı: "Orada ne oluyor?" diye hesap soran bir liderimiz var

POLİTİKA Haberleri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş'ta depremzedeler için yapılan binalarla ilgili bilgi verdi ve ekledi: Gece gündüz demeden çalışan, emin olun bu bölgeleri bile her seferinde kendine dert edip, neredeyse her kabinede 'orada ne oluyor, ne yaptık, neredeyiz' diye hesap soran bir liderimiz var...

6 Şubat'ta depremle yıkılan Kahramanmaraş ve çevre illerde yıkım-onarım çalışmaları devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Bakan Özhaseki, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı'nda düzenlenen "AK Parti Şehir Buluşmaları"nda konuşma yaptı.,

Deprem bölgesindeki vatandaşları güvenli konutlara yerleştirene kadar bölgeden ayrılmayacaklarını aktaran Özhaseki, şunları söyledi

"30 BİN KONUTUN İNŞAASINA BAŞLADIK"

"Burada yaklaşık 30 bin konutun inşaatına başladık. Şu kadar köy evi, şu kadar şey diye saymak istemiyorum, sizi rahatsız ederim. Rakamların hepsi bizde mevcut.

"BUGÜN 9 BİNDEN FAZLA GENELİ ŞEHİR MERKEZİNDE OLAN İNŞAATLARIMIZA BAŞLIYORUZ"

Bugün de Allah nasip ederse 9 binden fazla, geneli şehir merkezinde olan inşaatlarımıza başlıyoruz. 225 kadar da iş yerinin inşaatına başlıyoruz. Bu, merkezin bir an önce sağlıklı bir şekilde hayata geçmesi için yapılan işler. Eğer biz merkezi bir an önce hayata geçirirsek, ayağa kaldırırsak dışarıya giden kardeşlerimiz de bir an önce buraya dönecekler diye düşünüyorum. Bir şeye daha karar verdik. Özellikle Kahramanmaraş'ta merkezdeki inşaatları biz devlet olarak üstlendik. İnşallah biz yapacağız ve örnek olsun istiyoruz. Bu bölgede çalışan ünlü mimar arkadaşlarımız var. Bölgenin planlamalarını getirdiler. Meydan projesini getirdiler. İçeride bakacağız, heyet olarak. Evet, üzerinde anlaştık dersek o projeyi de bundan sonra uygulamaya geçeceğiz. İnşallah iki üç sene içerisinde bütün inşaatlar bittiğinde emin olun giden kardeşlerimiz yeniden dönmüş olacak."

"LİDERİMİZ SIRADAN BİR LİDER DEĞİL..."

Programlarda vatandaşların dertlerini dinlediklerini ve değerlendirme yaptıklarını ifade eden Özhaseki, şöyle devam etti:

"Bizler sıradan bir parti değiliz. Misyonumuza karşı bir sorumluluğumuz var. Liderimiz de sıradan bir lider değil. Gençliğinden itibaren bugüne kadar hayatı mücadeleyle geçmiş bir insan. Gece gündüz demeden çalışan, emin olun bu bölgeleri bile her seferinde kendine dert edip, neredeyse her kabinede 'orada ne oluyor, ne yaptık, neredeyiz' diye hesap soran bir liderimiz var. Böyle olunca biz de yerimizde duramıyoruz. Cumhurbaşkanımızın gayretleri ve birçok insanın senelerdir, senelerce vermiş olduğu emekler neticesinde dün bize baskıya maruz kalırken, binbir türlü zorluklar içerisinde hayatımızı devam ettirirken, inandığımız yolda devam ederken binbir türlü işkenceye maruz kalırken çok şükür Cenabıhak zafer nasip etti ve iktidar oldu."

AK Parti'nin ilk iktidar olduğu dönemde birçok olumsuzlukla engel olmaya çalışanların bulunduğunu aktaran Özhaseki, şöyle devam etti:

"DOĞUDAKİ KARDEŞİM DİLİNİ KULLANAMIYORDU, TÜRKÜSÜNÜ ÇIĞIRAMIYORDU"

"Özgürlükler noktasında sadece başörtü meselesini söylemek istemiyorum herkes bu konuda çileli zaten. O konuda herkesin söyleyeceği bir hikayesi var. Ama Doğu'daki bir Kürt kardeşim, ben Kürt'üm diyemiyordu. Alevi bir kardeşim Alevi olduğunu ifade edemiyordu. Doğu'daki kardeşim dilini kullanamadığı gibi türküsünü de çığıramıyordu. Propagandasını da yapamıyordu. Bunların hepsi zamanında yaşanmıştı değil mi?

"ÖZGÜRLÜKLERİ GENİŞLETEN BİZ OLDUK"

Evet, o özgürlükleri genişleten de biz olduk. Benim her zaman iftiharla söylediğim bir şey daha var. Bu milletin onuru olarak Cumhurbaşkanımız yurt dışına gittiğinde o dik duruşu var ya, dünyaya değer. Dün o liderler karşısında iki büklüm ezik duran insanlardan 300-500 milyon dolar para alacağım diye durmadan yalvaran bir makamda duran insanlardan bugün onlar karşısında oyun kurucu ve söylediği sözü yerine getirttiren, tüm dünya liderlerinin gözüne baktığı çok şükür bir Cumhurbaşkanımız var."

Kaynak: Anadolu Ajansı

Özhaseki'nin 4 gün önce "depremde yıkılan ve ağır hasar alan konutların yerine 680 bini konut ve köy evi, 170 bini de ticari alan olmak üzere toplamda 850 bin bağımsız bölüm yapılacak. Bakan Mehmet Özhaseki, “Şu ana kadar 180 bin konutumuzun ihalesini tamamlayarak çalışmalara başladık" açıklaması da dikkat çekmişti.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...