CHP'de Özgür Özel’in ilk toplantısı tartışmalarla başladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
CHP'de Özgür Özel’in ilk toplantısı tartışmalarla başladı

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, Parti Meclisi (PM) üyeleri ile ilk defa bir araya geldi. 60 kişiden oluşan PM, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini belirledi.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Kılıçdaroğlu döneminde 15 olan MYK sayısı, 24’e çıkarıldı. Ayrıca her bir bakanın faaliyetlerini inceleyecek ‘Gölge Kabine’ sistemi kuruldu. MYK’nın 18 üyesinden oluşan bu kabinenin yarısını kadın genel başkan yardımcıları oluşturdu. MYK’da, Kılıçdaroğlu yanlısı Oğuz Kaan Salıcı’nın kurultayda çıkardığı anahtar listeden PM’ye giren 4 kişi de görev aldı. Özel’in, bu kararla parti içi demokrasi görüntüsü vermeyi amaçladığı aktarıldı.

Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakınlığı ile bilinen İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek getirildi. Bu da “İmamoğlu belediye başkan adaylarını belirlemede elini güçlendirdi” şeklinde yorumlandı.

MYK’nın belirlenmesi sırasında PM üyeleri arasında tartışmaların yaşandığı iddia edildi. Yurtiçi ve Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Ensar Aytekin’in getirilmesi sonrası gerilimin yükseldiği ileri sürüldü. YPG’ye ‘terör örgütü’ diyemeyen Selin Sayek Böke Genel Sekreter olarak MYK’da görev alırken Deniz Yücel Parti Sözcüsü seçildi.

Bu arada, Özgür Özel, yerel seçimlerde İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş ve Aydın’da Özlem Çerçioğlu dışında bütün belediye başkanı adaylarının yeniden değerlendirileceğini söyledi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...