Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na 'saltanat' imalı cevap: 1922'de bırakmıştık

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na 'saltanat' imalı cevap: 1922'de bırakmıştık

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

Yerel seçimlere 4 ay kala kurultaya hazırlanan CHP'de başkan adayları arasında gerilim büyüyor. CHP lideri kurultayda bir kez daha aday olacağını açıklayarak partiyi 'sosyal demokrat' birine devredeceğini söylerken, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel'den sert tepki geldi.

CHP'de gözler 4-5 Kasım'daki kurultaya çevrilirken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık açıklaması parti içinde tansiyonu yükseltti.  CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun 'Partiyi iyi bir sosyal demokrata devredeceğim' sözlerine tepki gösterdi.

Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinin ancak 'sürçü lisan' olabileceğini söyleyerek "Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, yönetimin babadan oğula devredilmesini 1 Kasım 1922 gününde terk etmiştir." dedi.

Partisinin Aydın İl Başkanlığı önünde konuşan Özel, gelecek hafta yapılacak kurultayda delegelerin kullanacağı her bir oyun çok önemli olduğunu söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİNE SERT TEPKİ

Sözcü gazetesine konuşan Kılıçdaroğlu, ''Örgüt aday gösterirse aday olacağım gemiyi limana güvenli bırakmak için. Bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim. Partide böyle biri var ama görünür hale gelmesi lazım'' demişti.

Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na 'saltanat' imalı cevap: 1922'de bırakmıştık

Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinin partilileri derinden sarstığını söyleyen Özel, "Genel Başkanımız bugün diyor ki 'Cumhuriyet Halk Partisini önümüzdeki süreçte şimdi tanınmayan, sosyal demokrasiyi bilen birine devredeceğiz.' diyor. Ben Sayın Genel Başkanın bu ifadesini bir sürçü lisan olarak biliyorum. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, yönetimin babadan oğula devredilmesini 1 Kasım 1922 gününde terk etmişti." ifadelerini kullandı.

"SAĞ KOLUM OLSA DA PARTİME O KÖTÜLÜĞÜ YAPMAM"

Özel, genel başkanlığa seçilmesi halinde mevcut belediye başkanlarının durumuna ilişkin şunları ifade etti:

"Bir belediye başkanımız başarılıysa, oylarını artırıyorsa, milletin gönlünde yeri varsa o belediye başkanı 'değişimin karşısındayız' demişse hiç fark etmez başımızın üzerinedir ama bir belediye başkanı başarılı değilse, başarısızsa, halk onu istemiyorsa, değişimde yanımdaki sağ kolum olsa da partime o kötülüğü yapmam. O yüzden Cumhuriyet Halk Partisinde liyakati esas alacağız. Cumhuriyet Halk Partisi umudun partisidir. Cumhuriyet Halk Partisini korkuların, kaygıların partisi haline getirmeye çalışmanın kimseye faydası yoktur."

Türkiye'nin değişim istediğini vurgulayan Özel, şunları kaydetti:

"Sokağa kulağını kapatan, seçmene kulağını kapatan, gözün gördüğünü görmezden gelen, partisine en büyük kötülüğü yapar. O yüzden lütfen gencecik evlatlarımızın gözünün içine bakın. Onlara kurultayda 'ne yapayım?' diye sorun lütfen. Aklına, vicdanına güvendiğiniz herkesin gözüne bakın. Şu ana kadar delegelerimizden çok büyük bir destek aldık ancak gelecek cumartesi için görünenin çok daha üzerinde bir umut dalgasını yakalamış durumdayız."

Programa, CHP Aydın milletvekilleri Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül, CHP İl Başkanı Hikmet Saatcı ve bazı CHP'li ilçe belediye başkanları da katıldı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...