Özgür Özel CHP Genel Başkanlığına göz kırptı: Kılıçdaroğlu’nun en yakınındaki isim 'değişim' furyasına katıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Özgür Özel CHP Genel Başkanlığına göz kırptı: Kılıçdaroğlu’nun en yakınındaki isim 'değişim' furyasına katıldı

POLİTİKA Haberleri

CHP’de değişim rüzgarları artık daha esiyor. Kılıçdaroğlu’nun en yakınındaki isimlerden Özgür Özel de değişimi işaret etti. Kurultayda “Genel Başkanlığa aday olacak mısınız?” sorusuna cevap veren Özel, “Sorumluluk almaktan kaçmayacağım.” ifadelerini kullandı. Özel’in ayrıca HDP itirafı oldukça dikkat çekti.

Mayıs ayındaki seçimlerde hem Meclis üstünlüğünü hem de cumhurbaşkanlığı koltuğunu bir kez daha Cumhur İttifakı’na kaptıran Millet İttifakı’nın en büyük bileşeni CHP’de kazan kaynıyor.

A Takımı’nın komple yenileyen ancak parti örgütü ve örgüt yönetimleri kendine bağlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik partinin önemli isimlerinden ‘değişim’ talepleri gelmeye devam ediyor.

Akif Hamzaçebi, Ekrem İmamoğlu ve Engin Altay'ın ardından ‘değişim’ furyasına Kılıçdaroğlu’nun en yakınındaki isimlerden Özgür Özel de katıldı.

Kılıçdaroğlu’nun yakın zamanda CHP Meclis Grup Başkanvekilliği görevini verdiği Özel, kurultayda “Aday olacak mısınız*” sorusuna satır aralarında çok konuşulacak mesajların olduğu cevaplar verdi.

Sözcü’de yer alan habere göre; CHP’de yaşanan sert tartışmaları değerlendiren Özel, “Sorumluluk almaktan kaçmayacağım. Ama fedakarlıktan da geri durmayacağım. Konuşmam ve dinlemem gereken herkesle temas edeceğim. Parti kimsenin önünü kapatmamalı." İfadelerini kullandı.

Seçim sonuçları üzerinden birçok özeleştiri yapan Özel, “Başarılı değildik. Bu sonuçlarından çok ciddi dersler çıkarılması gereken bir yenilgidir.” şeklinde konuştu.

HDP İTİRAFI

Özel, "HDP'nin aday çıkarmaması CHP ile HDP'nin ortak stratejisi değildi. Bugün anlaşılıyor ki yanlışmış. HDP aday çıkarsaymış bizim için daha avantajlı olurmuş" dedi.

KÜÇÜK ORTAKLARA SİTEM

Özel ayrıca Altılı Masa’nın küçük ortaklarının kendilerine bir katkı sağlamadığını belirtti. Özel, “"Yüzde 5 düzeyinde katkı yapması beklenen ortakların anketlerde yüzde 0,7-1 civarında katkı yaptığını ölçümledik" ifadelerini kullandı.

“KENDİ SEÇMENİMİZE ANLATAMADIK”

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü;

İttifakın iç hukukunun olması lazımdı. İç hukuktan anladığım şu: Milletvekilliklerinin nasıl dağıtılacağı. Şu tarihte şu üç şirketin 15 gün arayla yapacağı altı anketin aritmetik ortalaması partilerin alacakları milletvekili sıralarını belirler' demeliydik. Müzakereye dayalı paylaşım bizi sıkıntıya soktu. Bu birliktelik siyasal ortaklaşma değil, teknik bir iş birliğiydi. Ama kendi seçmenimize de anlatamadık. Oy kaybıyla sonuçlandı.

"KİMSENİN ÖNÜNÜ KAPATMAMASI GEREKİR"

Yerel seçim öncesi kurultay yapacak olan CHP’de Genel Başkanlığı'na aday olup olmayacağı sorusuna cevap veren Özel, şu şekilde konuştu;

"Kaybeden takımda santrafor olmak yerine şampiyon takımda her mevkide oynamaya talibim. Sorumluluk almaktan kaçmayacağım. Ama fedakarlık yapmaktan da geri durmayacağım. Gerekirse en geniş mutabakatın parçası olan bir anlayışta duracağım. Önümüzdeki süreç için konuşmam ve dinlemem gereken herkesle temas ederek, ilerleyeceğim. Partinin kimsenin önünü kapatmaması lazım."

Kaynak: Sözcü Gazetesi

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...