Oylamaya 2 gün kala kaçtılar

Düzenleyen:
Oylamaya 2 gün kala kaçtılar

POLİTİKA Haberleri

HDP’li vekiller Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer, dokunulmazlıkların kaldırılması ihtimaline karşı Türkiye’den kaçtı.

Barzani’nin ajansı Rûdaw’ın haberine göre; HDP’li bir kaynak, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile Van Milletvekili Tuğba Hezer’in, dokunulmazlıkların kaldırılıp, gözaltına alınma ihtimaline karşı, dönmemek üzere Avrupa’ya kaçtığını söyledi. Sarıyıldız hakkında Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanarak Adalet Bakanlığı’na, oradan da Meclis’e gönderilen fezlekede, “aracıyla silah taşıdığı” iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması istenmişti.
Ankara’daki saldırıyı gerçekleştiren kişinin taziyesine giden Tuğba Hezer hakkında da fezleke hazırlanmıştı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan fezlekede, Hezer’in taziye ziyarette “terör örgütünün propagandasını yapmak” ve “suçu ve suçluyu övmek” suçlarını işlediği belirtilmişti. Türkiye’den kaçtığı iddialarını yalanlayan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, İngiltere’nin başkenti Londra’da olduğunu belirterek, “3 gün sonra İngiltere’den İtalya’ya geçeceğim. Orada da 10 günlük önceden ayarlanmış bir programımız var” diye konuştu.Türkiye’yi terk ettiği iddia edilen diğer HDP Milletvekili Tuğba Hezer de, “HDP olarak yurt dışı programları çerçevesinde buradayız. Program bitince Türkiye’ye döneceğiz. Şu anda Fransa’dayım. Cezaevi korktuğumuz bir yer değil” dedi.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...