Ortak grupta bu defa Davutoğlu pürüzü

CHP listelerinden Meclis’e giren ve Deva Partisi’nin olumsuz görüşü sonrasında grup kurma çalışmalarından bir sonuç alamayan Saadet ve Gelecek Partileri, bayram sonrasında çalışmaları hızlandıracak.
FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Grup kurma fikrinde ısrarcı olan ve Meclis grubu avantajlarından yararlanmak isteyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun kurmaylarına çalışmalara devam etmeleri talimatı verdiği öğrenildi. İki parti kurmaylarının çeşitli formüller üzerinde çalıştığı, çalışmaların bayram sonrası liderlere sunularak karara varılmasının beklendiği belirtildi. Karamollaoğlu, daha önceki açıklamalarında grubun Gelecek Partisiyle kurulması fikrine teşkilatları tarafından sıcak bakıldığı sinyallerini vermişti. Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya da “Bir güç birliği yaptığımızı kamuoyu tarafından doğru algılanmasını sağlayacak bir süreç yürütmenin derdindeyiz. Biz grubu Gelecek Partisi ile bayramdan sonra kurarız. Saadet Partisi çatısı veya Gelecek Partisi çatısı neyse bunlar değerlendirmeler yapılıyor. Saadet çatısının daha doğru karar olacağı yönünde beklentimiz var” ifadelerini kullanmıştı.
Karamollaoğlu’nun, daha köklü bir parti olduklarında ısrar etmesi üzerine grubun Saadet Partisi çatısı altında kurulmasının tartışıldığı belirtilirken, kulislerde, ‘baskın’ bir karakter olarak bilinen Davutoğlu’nun, başka bir partinin çatısı altına girme konusunda tam olarak ikna edilemediği öğrenildi. İki liderin de çalışmaların bir an önce neticelendirilerek vatandaşın gündemine odaklanılmasını istediği ifade edildi.
Saadet ve Gelecek partileri grup kurmaları hâlinde, Meclis’te grubu bulunan partilerin yararlandığı tüm avantajlardan yararlanabilecek. Komisyonlarda temsil ve Genel Kurul’da söz hakkına sahip olabilecek ve Meclis yönetiminde de temsil edilebilecek. Grup kurmak için 20 milletvekili şartı bulunurken, Saadet ve Gelecek Partisinin Meclis’teki sandalye sayısı buna yetiyor.