Önder Sav'dan CHP liderine yeni salvalor

- Güncelleme:
Önder Sav'dan CHP liderine yeni salvalor

Politika Haberleri

Meydanlarda “Türkiye’yi birlikte yönetmeyi” vadedenler, kendi içlerinde yönetim krizleriyle boğuşuyor

HABER MERKEZİ ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu’nun görev süresinin dolduğunu söyleyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyen eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Kılıçdaroğlu’na yönelik tepkilerini sürdürüyor. Sav son olarak, katıldığı bir programda CHP liderinin tek adam olduğunu ve başarılı bulmadığını söyledi. Sav “Hukuk dolanılarak siyaset olmaz. Hukuk neyse onun çerçevesinde olmak durumundayız. Ben partini yıpratılmasını, yara almasını istemem. ‘Genel başkanın değişememesi’ diye bir şey yok. Üst üste partinin başarısızlığında genel başkan olarak durmuş olan siyaset adamının, gerçeği görüp gereğini yapması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Önder Sav'dan CHP liderine yeni salvalor

Bazı il ve ilçe başkanlarının görevden alınmasının hiçbir hukuki temelinin olmadığını savunan Sav “Bu, örgüte karşı genel merkezin bakış açısının çok sağlıklı olmadığını gösterdi. 20 ilimizde şu anda milletvekili yok. Türkiye’nin 4’te 1’i. Kılıçdaroğlu hiç eğmeden bükmeden istifa etmesi gerekir. Aksi takdirde deneyimli bir siyasetçi olarak önümüzdeki yerel seçimlerin akıbetini olumsuz görüyorum” ifadelerini kullandı.

Seçmenin Kılıçdaroğlu’na olan güvenini kaybettiğini söyleyen Sav “Helalleşmenin içi boştu. CHP fabrika ayarlarına dönmeli. Kemal Bey’in bu güveni sağlayabilmesi imkânsız. Kurultay hemen olmalıdır. Kemal Bey’in partiye katacağı bir şey yok artık” dedi. Sav, muhtemel bir olağanüstü kurultayda Kılıçdaroğlu’nun seçilemeyeceğini de iddia etti.

SIZMASAYDI DAHA İYİYDİ

Önder Sav, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu öncülüğünde yapılan gizli Zoom toplantısının büyütülecek bir konu olmadığını da belirterek “O, bir arkadaş topluluğunun kendi arasında yaptığı bir şey. Tartışma yapıyorlar. Eleştirilerinizi yaparsanız, beğeniyorsanız imza verirseniz. Sızmasaydı daha iyiydi tabii” dedi.

LÂMI CİMİ YOK, KAYBETTİK

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 45. Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali’ne katıldı. Akşener, seçim sürecini geride bıraktıklarını, siyasi anlayışının milletle inatlaşmak olmadığını söyleyerek “Benim siyasi anlayışım millet ne derse baş üstüne demektir. Eğer milletin tercihinden bir siyasetçi şikâyet edip onu sorguluyorsa derhâl emekli olup evine gitmelidir” ifadesini kullandı. 

Akşener, konuşmasını şöyle sürdürdü: HDP eşittir PKK, HDP eşittir CHP, CHP eşittir İyi Parti sonuç olarak hep beraber terörist olmuşuz. Buradan çıkan sonuç şu, biz bu propaganda yapılırken bu yalanlara inanmasını engelleyecek gereken çalışmayı yapmamış ve bu süreci doğru yönetememişiz demektir. 

Sayın Erdoğan ve arkadaşları kazandı. Lâmı cimi yok, kaybettik. Bu kaybetmeyi ‘Vay efendim seçmen niye bize oy vermedi.’ diyerek, böyle bir saygısız dille seçmeni, aziz milletimi sorgulayarak sonuç alamayız. Bunu büyük bir saygısızlık olarak görürüm. Seçmenim, milletim öyle karar verdi, can baş üstüne. Bize düşen nedir? Şimdi bu sesi daha iyi dinlemek. İyi Parti olarak bundan sonraki yolculuğumuzu söylüyorum. Tekrar milletimizin bağrına, bu defa kapı zili çalarak, köylere giderek, onları dinleyerek, çiftçinin derdinin nasıl çözüleceğini çalışıp iktidara da bunu bildirecek takipçisi olacağız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...