Okulu bırak Atina’ya bak Çipras

Okulu bırak Atina’ya bak Çipras

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’ye gelen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, İstanbul’da Ayasofya’yı ziyaret etti.

Selçuk Böke
ANKARA

Çipras’ın ikinci durağı ise Heybeliada Ruhban Okulu oldu. Ruhban Okulu’nu ziyaret eden ilk Yunanistan Başbakanı olan Aleksis Çipras, burada Fener Rum Patriği Bartholomeos’un yönettiği ayine de katıldı. Çipras’a bu ziyaretlerinde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın eşlik etti. Türkiye ile Yunanistan arasındaki problemli alanlardan birisi olan ve 25 yıldır süren Batı Trakya’daki “seçilmiş” ve “atanmış” müftü karmaşası Çipras’ın Türkiye ziyaretinde tekrar gündeme geldi. Yunanistan’ın tayin ettiği “atanmış” müftüler, hiçbir zaman Türk azınlık tarafından kabul edilmezken  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çipras’a  “Gelin şu izi çözün” çağrısında bulundu. Konuyu yakından takip eden, AK Parti eski milletvekili Rifat Sait’e sorduk. Sait şunları söyledi: Yunanistan müftüler konusunda samimi değil, oyalıyor. Çipras Türkiye’ye geldi, konuştu. Güzel ama icraat yok. AB ülkelerinin başkentlerinde cami olmayan tek yer Atina’dır. Hâlâ Atina’daki cami tamamlanmadı. Yunanistan sözünde durmuyor. Bu meselenin bir an önce çözülmesi lazım.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...