O polisten çarpıcı itiraf!

/ Kaynak: AA
O polisten çarpıcı itiraf!

Politika Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin kişisel bilgilerini, sorgulayan polislerin yargılanmasına başlandı.

Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin kişisel bilgilerini, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığının "Detaylı Veri Analizi (DEVA) 1-2" programlarından sorgulayarak, ele geçirdiği öne sürülen 10 polisin yargılanmasına başlandı.

Ankara 9. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklardan 7'si ve avukatları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın avukatı katıldı.

Sanıklardan Fazlı Şen, savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek, baktığı öne sürülen bilgilere Google'dan ulaşılabileceğini savundu.

SORGULAMALARI YAPTIĞINI İTİRAF ETTİ

Şen, şunları kaydetti:

"Bir başbakana zarar verebilecek bilgilerin kolaylıkla ulaşılabilecek proje içine konulması mümkün değil. Mayıs 2011'de Afyonkarahisar İstihbarat Şubesindeyken, bana DEVA projesi şifresi verildi. Ancak programı nasıl kullanmam gerektiği konusunda tamim, talimatname, prensip, emir vb. imzalatılmadı. Ekim 2013'e kadar da bu yapılmadı. Sorgulama nedeniyle yapılan soruşturmadan sonra sorguların nasıl yapılması gerektiği konusunda peş peşe emirler yayınlandı. Ben, aynı zamanda İRİS isimli bir başka projede de kullanıcıyım. Bu proje, açılıştan itibaren ne amaçla kullanılması gerektiği konusunda uyarı veriyor ve kullanım amacınızı yazdıktan sonra girebiliyorsunuz. DEVA projesine de bu şekilde, kullanım amacını belirtilmesini gerektiren kutu eklenmiştir. Bunlar daha önce yerine getirilseydi, bu sorgulamaları yapmazdım.

"MERAK EDİP AİLESİNİN BİLGİLERİNE BAKTIM"

İddialar nedeniyle 10 ay açıkta kaldım, mesleğimden ihraç edildim. İdare Mahkemesine başvurum sonucu yürütmenin durdurulması kararı çıkmıştır. 25 Ekim 2013'te, yöneticiliğini bir zamanlar beğendiğim Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesini ve okul bilgilerini merak ettiğim ve herhangi bir sakınca görmediğim için bir kez girerek, sorguladım. İddianamede geçen 49 kez ibaresi doğru değildir. Ben yaklaşık 12 dakikalık sorgulama yaptım ve bir kez girdim. Suçsuzum."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...