Mustafa Destici'den çarpıcı açıklamalar

/ Kaynak: İHA
Mustafa Destici'den çarpıcı açıklamalar

Politika Haberleri  / İHA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, sandıkla iş başına gelmiş hiçbir iktidarın darbeyle değiştirilmesini onaylamayacaklarını belirterek, "Bizim içimizdeki darbeciler de Mısır'daki darbe için utanmasalar Ankara havası oynayıp alkış tutacaklar" dedi.

Destici, yeni anayasa çalışmalarında sonuç alınacağına inanmadığını belirterek, Büyük Birlik Partisi iktidar olmadan, yeni anayasanın yapılamayacağını öne sürdü. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, son günlerde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in yeni anayasa çalışmalarına yönelik siyasi parti liderlerine yaptığı ziyaretleri yorumlayan Destici, Cemil Çiçek'in daha önce de buna benzer turlar yaptığını ve bu turların hiçbirinin sonuç vermediğini belirtti. Bu ziyaretlerin göz boyamaya ve milleti kandırmaya yönelik çabalar olduğunu savunan Destici, " Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurulalı 2 yıl oldu. Eğer samimi olsalardı, gerçekten yeni ve demokratik bir anayasa isteselerdi çoktan sonuç alınırdı. Aslında kendileri yeni ve sivil bir anayasa istemiyor, çünkü yeni, sivil ve demokratik bir anayasa demek, sivil bir siyasi partiler yasası yani sivil bir seçim yasası demektir. Sivil bir siyasi partiler yasası demek de bugün mecliste bulunan partilerin pozisyonlarının bu olmaması demektir" diye konuştu. Seçim kanunun değişmesi halinde, demokratik bir anayasa gereği seçim barajının da kalkacağını ifade eden BBP lideri Destici, hükümetin antidemokratik yasalardan beslendiğini ve Büyük Birlik Partisi iktidar olmadan, en azından meclise girmeden yeni anayasanın yapılamayacağını öne sürdü."AYLİN KOTİL'İ BU DEMOKRATİK YÜRÜYÜŞÜNDEN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM"
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, siyasi partiler yasasını protesto etmek için İstanbul'dan Ankara'ya kadar yürüyen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil'e de destek verdi. Destici, Aylin Kotil'i bu demokratik yürüyüşünden dolayı tebrik ettiğini, Kotil'in bu güne kadar kendilerinin düşünüp yapmaları gereken bir davranışı gerçekleştirdiğini ve demokratik bir meclis tablosu isteyen herkesin bu yürüyüşü alkışlaması gerektiğini ifade etti.
BBP lideri Destici, hükümetin "bu barajı biz koymadık" ve "barajı düşürürsek istikrar bozulur" havasında olduğunu öne sürdü. Hükümeti darbecilerin getirdiği yasaları savunmakla suçlayan Destici, "Milleti, 'sizi darbecilerden ve darbecilerin yasalarından kurtaracağız' diye kandırıyorsunuz, 'Anayasayı demokratikleştireceğiz' diye kandırıyorsunuz, darbecilerin koyduğu antidemokratik bir yasayı nasıl savunuyorsunuz. O zaman başörtüsü yasağını da savunun, YÖK'ü de savunun, o zaman bütün yasakları savunun. 'Onlar koydu, bizim günahımız yok' diye bir savunma olmaz. Ayrıca bu yüzde 10'luk baraj varken de bu ülke 90'lı yıllarda 5'li, 6'lı, 7'li meclis tabloları, 3'lü, 4'lü koalisyonlar gördü. 2002 seçimlerinde sandığa giden vatandaşların, yüzde 46'sının bu seçim barajı yüzünden bir tane bile temsilcisi olmadı. Diyelim ki, önümüzdeki genel seçimlerde bir parti yüzde 11 oy aldı, geri kalan bütün partiler yüzde 9.90'ın altında oylar aldı. Bu durumda Türkiye'yi sadece yüzde 11'i temsil edenler mi yönetecek" diye konuştu.
Mustafa Destici, mecliste bulunan 3 partinin aldığı hazine yardımlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Destici, Dünyanın hiçbir yerinde siyasi partilere Türkiye'deki kadar seçim desteği sağlanmadığını savundu. Hazine desteğinin sadece yüzde 7'yi geçen 3 partiye sağlanmasının adaletsiz, antidemokratik bir uygulamaya olduğunu ifade eden Destici, "Ya bize de aldığımız oy miktarı kadar ekonomik yardımda bulunun ya da hiçbir parti bu hazine desteğinden faydalanamasın. Zaten borç içinde yüzen bir ülkede siyasi partilere bu kadar yüksek yardımlar verilmesi doğru değil" şeklinde konuştu.
"UTANMASALAR MISIR'DAKİ DARBE İÇİN ANKARA HAVASI OYNAYACAKLAR"
Mısır'daki askeri darbeyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan BBP lideri Destici, hilesiz, entrikasız, demokratik yollarla, sandıkla iş başına gelmiş hiçbir iktidarın darbeyle değiştirilmesini onaylamayacaklarını ifade etti. Mursi'ye karşı yapılan askeri darbenin, Batı'nın talimatları sonucu yapılmış bir darbe olduğunu söyleyen Destici, "Onlarca insanın asker kurşunlarıyla öldürülmesine Batı'nın sesi niye çıkmıyor, insan hakları savunucusu olduğunu iddia edenler nerede? Türkiye'de en ufak bir olay olduğunda dünyayı ayağa kaldıranlar şimdi nerede? Bizim içimizdeki darbeciler de Mısır'daki darbe için utanmasalar Ankara havası oynayıp alkış tutacalar" dedi.
Mustafa Destici, Mısır'daki darbenin, sırf Mursi hükümeti Müslüman Kardeşler'den olduğu için, Türkiye ve İslam ülkeleriyle yakınlaştıkları için ve İsrail ile geçmişte yapılan haksız anlaşmaları tasfiye ettikleri için yapıldığını söyledi. nbsp;
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...