Muharrem İnce'den yeşil ışık

Muharrem İnce'den yeşil ışık

Politika Haberleri

Adının Ankara Belediye Başkanlığı Adaylığı için konuşulduğu şeklindeki sorulara cevap veren Muharrem İnce 'Ben görev adamıyım, hiçbir görevden kaçmam'dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce 'Ben görev adamıyım, hiçbir görevden kaçmam. Ankara'dan bunları göndermemiz lazım, benimle oluyorsa benimle, başkasıyla oluyorsa başkasıyla. Ben tümüne razıyım dedi. nbsp;TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, hükümeti Demokratikleşme Paketi üzerinden eleştiren CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Bize göre diktatörleşme paketi, Başbakan'a göre Demokratikleşme Paketi" ifadesini kullanarak, Başbakan Erdoğan'ın 'Türk'üm dediler Türkiye'nin itibarını yerlerde sürüklediler, çalışkanım dediler, yıllarca yan gelip yattılar, doğruyum dediler Türkiye'yi yolsuzluklara mahkum ettiler' sözlerini eleştirdi. İnce, "Müslümanız dediler Haçlı seferlerine destek verdiler, yolsuzlukların alasını yaptılar, 'yalan söyleyemem' diyen imamı sürdüler, Hollandalı firmanın dozerlerine cami yıktırdılar, camide içki içildi yalanını söylediler, Başbakan'ın doğduğu yaşadığı şehirleri kutsal ilan ettiler, Başbakan'a dokunmayı kutsal ilan ettiler. Bunlar bu yanlışları yaptılar diye biz Müslümanlığımızdan vaz mı geçeceğiz?" ifadelerini kullandı.
SEÇİM BARAJIBaşbakan Erdoğan'ın seçim barajı ile ilgili sözlerini eleştiren İnce, "Yüzden 10 barajını biz mi koyduk ki biz kaldıralım', diyor. Ben de ona diyorum ki, TEKEL'i sen mi kurdun da sen sattın, andımızı sen mi koydun da sen kaldırdın, Tüpraş'ı, Petkim'i, Seka'yı, Telekom'u sen mi kurdun da sen sattın, Türkiye Cumhuriyeti'ni sen mi kurdun da tabelalardan T.C.'yi sen kaldırdın?" şeklinde konuştu.
"BEN GÖREV ADAMIYIM"
Adının Ankara Belediye Başkanlığı Adaylığı için konuşulduğu şeklindeki sorulara cevap veren Muharrem İnce, "Ben görev adamıyım, hiçbir görevden kaçmam. Ankara'dan bunları göndermemiz lazım, bu kiminle oluyorsa, benimle oluyorsa benimle, başkasıyla oluyorsa başkasıyla. Ben tümüne hazırım. Benim böyle bir talep ile ortaya çıkmışlığım yok. Kiminle olacaksa onun arkasına düşülmeli, Ankara'dan bunları göndermemiz lazım. Bu tür büyük kentlere 'ben aday olacağım' demekle aday olunmaz. Böyle kentlere 'ben adayım' denmez. Kamuoyu yoklamaları, anketler yapılıyor, analar ne evlatlar doğurmuştur merak etmeyin. İsimleri görelim, kiminle oluyorsa, örgüt kimi istiyorsa, anketler kimi gösteriyorsa, genel eğilim neyse onun arkasına düşmeliyiz" açıklamasında bulundu. nbsp;Polisin yetkilerinin artırılmasıyla ilgili çalışmalara yönelik açıklamalarda bulunan İnce, "Savcının talebi olmadan, hakimi kararı olmadan polis seni 24 saat gözaltında tutabilecek. O zaman bu kanun değişikliği yetmez, Meclis iç tüzüğünü de değiştirsinler. Potansiyel sert konuşma ihtimali olanların Genel Kurul'a sokulmaması lazım. Vatandaşa bu yapılıyorsa milletvekillerine de bu yapılacaktır. Bu tam bir faşist devlet anlayışıdır" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...