Muharrem İnce resti çekti: İstifa etmem

Muharrem İnce resti çekti: İstifa etmem

Politika Haberleri

CHP'li Muharrem İnce, parti yönetiminin istifa çağrısına aynı sertlikte karşılık verdi

Seçim sonucunu 'hezimet' olarak niteleyip seyirci kalmayacağını belirterek genel başkan adaylığına hazırlandığı mesajını veren CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bugün yapacağı açıklama ile çalışmalarına start verecek. Dün yapılan MYK'ya da katılmayan İnce, Başkanvekilliğinden istifa edeceği iddiasını da reddetti. Gazetemize konuşan İnce, şunları söyledi: "Sayın Genel Başkan grup başkanvekilliğimi yetersiz buluyorsa söyleyebilir. Sokakta 'işini yapamıyor' şikayeti alıyorsa vekaletini bırakmaya hazırım. Ama o göreve atama ile gelmedim, yani Genel Başkan Yardımcısı değilim. Derdim ülkenin kötü gidişiyledir. Derdim partinin gözlerimin önünde eriyip gitmesidir." nbsp;
Öte yandan, Kılıçdaroğlu'nun "çalışmadılar" eleştirilerine İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'den de cevap geldi. Güler "Açıklama yapan vekiller yazılı olarak, seçim boyunca TBMM çalışmalarına katılmakla görevlendirilmiştir" dedi.

MUHARREM İNCE'YE SERT TEPKİ: nbsp;Gereğini yap!
CHP sözcüsü Haluk Koç, nbsp;kurultay isteyen İnce'ye "Taşıdığı sıfata yakışmıyor" diyerek 'istifa et' iması yaptı.
Cumhurbaşkanı seçimindeki hezimetin ardından karışan CHP'de sular durulmuyor. Parti yönetimi, tartışmaları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK'da değerlendirdi. Toplantı devam ederken de Parti Sözcüsü Haluk Koç gazetecilere açıklama yaptı. AK Parti açısından "ortalığın toz duman" olduğunu ileri süren Koç, tam da bu süreçte "istirahatteki CHP'li arkadaşlarımız" dediği muhaliflerin açıklamasının geldiğini söyledi. "Bugün hesap soruyoruz diye ortaya çıkanların öncelikle kendilerinden hesap sorulması gereken kişilerdir" diyen Koç şöyle devam etti: "Hiçbir CHP yöneticisi, başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere, eğer bir kurultay çağrısı yapılacak ise hiçbir kurultay delegemize 'imza verin ya da vermeyin' yönünde bir telkinde bulunmayacaklardır. Başından beri engel olup daha sonrasında siyasi çalışmalara katılmama konusunda direnç sergileyen arkadaşlarımızın mutlaka dayandıkları bir güç vardır. İmza sayısı toplandığı zaman, kurultay istenen gündemle toplanır. Grup Başkanvekiliği, genel başkanın vekaleti demektir. Bu tezleri ileri süren sayın arkadaşımızın, taşıdığı sıfatın söylediği sözlerle uyuşur olup olmadığını değerlendirecek kadar deneyimi var. Herhalde gereğini yapar."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...