Muhalefette gaz sancısı

- Güncelleme:
Muhalefette gaz sancısı

Politika Haberleri

Karadeniz’de keşfedilerek rekor zamanda karaya ulaştırılan ve ‘bedava doğalgaz’ müjdesiyle gelen 710 milyar metreküplük yerli doğalgazda önceki gün ilk ateş yanarken, muhalefet yerli gazın miktarını görmezden geldi.

HABER MERKEZİ - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir televizyon programında “Kanıtlanmış rezerv rakamıyla ilgili uluslararası teyit edilmiş, uluslararası bağımsız denetimle raporlandırılmış bir kanıtlanmış rezerv henüz bilmiyoruz. Son derece kapalı yürütülüyor bu işler. Bu süreçler, sürekli siyasi malzeme yapılıyor. Bu iş bağımsız denetimden geçmedikten sonra güven olmaz” diyerek rezervin gerçeği yansıtmadığını iddia etmişti. Ancak bu iddialar uluslararası bir şirket tarafından çürütüldü.

Onayı gerçekleştiren DeGolyer & MacNaughton isimli firma, Karadeniz’deki keşifle ilgili raporunu geçtiğimiz aralık ayında teslim etmişti. Raporda 540 milyar metreküplük rezerv, 112 milyar metreküp artışla 652 milyar metreküp olarak revize edilmiş, Çaycuma-1 kuyusuyla birlikte toplam rezerv 710 milyar metreküp olmuştu.

1936 yılında kurulan Teksas merkezli DeGolyer & MacNaughton’un; Houston, Moskova, Astana, Buenos Aires ve Cezayir’de ofisleri bulunuyor.

Ali Babacan, geçen yıl ekim ayında da “Hani bizim Karadeniz’deki doğalgaza ne oldu? 6 yıldır aynı türküyü çalıyorlar. Kanıtlanmış doğalgaz rezervi yokken, keşfi, ‘Doğalgaz bulduk’ diye satıyorlar” iddiasında bulunmuştu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 3 yıl önce yaptığı bir açıklamada “Karadeniz’de bir yer bulduk, ‘Buradan doğalgaz ya da petrol çıkacak’ falan diye neredeyse bayram edeceğiz” diyerek millî doğalgaz keşfini ciddiye almamıştı.
Doğalgaz keşfinin muhalefetin ayarlarını bozduğunu söyleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ “Görmek için göz lazım, duymak için kulak lazım, söylemek için de dil lazım. Şöyle geriye dönük bizim iki hafta içinde yaptıklarımıza bakın. Togg’u yollara koymuşuz, TCG Anadolu’yu denize salmışız, doğalgazın vanasını açıp hanelere göndermişiz, ‘Bir yıl doğalgaz bedava’ demişiz. Yani, böylesi büyük bir adımı atmışız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...