Muhalefette baş döndüren kriz trafiği: Taraflar geri adım atmıyor

- Güncelleme:
Muhalefette baş döndüren kriz trafiği: Taraflar geri adım atmıyor

Politika Haberleri

İyi Parti’nin yeniden masaya dönmesi yönünde bazı ara buluculuk girişimlerine rağmen, taraflar geri adıma yanaşmıyor. Akşener’e Cumhurbaşkanlığına aday olması için baskı yapan İyi Partililer “Masadan biz kalkmadık, atıldık” dediler. Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki hafta HDP ve Yeniden Refah Partisiniziyaret ederek destek isteyeceği iddia ediliyor.

HABER MERKEZİ ANKARA - İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in zehir-zemberek sözler sarf ederek Altılı Masa’dan ayrılmasından sonra, muhalefet cephesinde dün de yoğun bir trafik yaşandı. Akşener ile Kılıçdaroğlu arasındaki kavganın bitirilmesi ve İyi Parti’nin yeniden masaya dönmesi yönünde bazı ara buluculuk girişimlerine rağmen, taraflar geri adım atmadı. Kılıçdaroğlu’nun adaylıktan vazgeçmeyeceği, yarın yapılacak 5’li masa toplantısından sonra, Kılıçdaroğlu’nun isminin resmî olarak kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.

AKŞENER KATILMAYACAK

Bu arada, kamuoyunda merak konusu olan yarınki toplantıyla ilgili konuşan İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener’in 6 Mart’taki 6’lı masa toplantısına katılmayacağını duyurdu.

MASADAN ATILDIK

Altılı Masa’daki hesapları altüst eden İyi Parti cephesinde gün boyu değerlendirme toplantıları yapıldı ve bundan sonra izlenecek sürece ilişkin yol haritası masaya yatırıldı. Yavaş ve İmamoğlu’na yapılan ‘adaylık’ çağrısının karşılık bulmaması nedeniyle, izlenecek yeni yol haritası değerlendirildi. Akşener bu kapsamda, partisinin belediye başkanları ve Başkanlık Divanı üyeleri ile ayrı ayrı bir araya geldi. İyi Parti’de 3’üncü bir ittifak formülünün de B planı olarak gündemde olduğu belirtiliyor.

İyi Partili Cihan Paçacı, yaşanan krizle ilgili olarak “Biz masadan kalkmadık, kaldırıldık” yorumunu yaptı. İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez de “5 parti, biz Kemal Bey’in adaylığını 5 parti imzasıyla çıkarırız, siz de ayrı durursunuz dedi. Burada açıkça, bir suikast planlandı ve masadan Meral Hanım dışlandı” değerlendirmesini yaptı. Çömez, Kılıçdaroğlu’nun adaylığının dayatıldığını belirterek “Masadan ayrılan biz değiliz, atılan biziz” diye konuştu.

ADAYLIK KONUŞULMADI

İyi Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta da, yaşananların üzücü olduğunu belirterek “Altılı Masa’nın millete sunduğu temel ilke, kararların uzlaşma ile alınacağıydı. Bir kişi dahi adaya itiraz ederse o isim masadan çıkmayacaktı. Herkes bunu kabul etmişti. Fakat son toplantıda, ‘uzlaşma olmadan da bu iş olabilir’ diye bir tutum takınıldı. Bunu kabul etme imkânı yoktu. Akşener masayı dağıtmadı, Akşener masadan kaldırılmak istendi. En temel kırılma noktası burasıdır” dedi. Akşener’in adaylığını açıklayıp açıklamayacağına dair de konuşan Usta, “Onlara bakacağız. Her şey aşama aşama gidiyor. Her şey yeri geldikçe konuşulacak. Adaylık meselesi şu andaki gündemimizde değil. Masada konuştuğumuz bir şey değil” diye konuştu.

CHP’DE HAREKETLİLİK

CHP Genel Merkezindeki hareketlilik de gün boyu devam etti. Kılıçdaroğlu, önce Akşener’in aday olmaları yönünde çağrı yaptığı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın da aralarında bulunduğu belediye başkanları ile bir araya geldi.

Muhalefette baş döndüren kriz trafiği: Taraflar geri adım atmıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, toplantıya ilişkin “Genel Başkan’ımızı destekliyoruz. Fikrimizde en ufak bir değişiklik olmadı. Mücadeleye devam edeceğiz” dedi. İmamoğlu ve Yavaş’ın toplantının ardından bir süre daha Kılıçdaroğlu ile özel görüştüğü öğrenildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun belediye başkanları ile Kılıçdaroğlu’nun yaptığı görüşmeden sonra “Belediye başkanlarımız genel başkanı desteklediklerini ifade ettiler ve alacağı her türlü kararın da yanında olduklarını söylediler” dedi. Ayrıca, İmamoğlu ve Yavaş’ın, ikna için İyi Parti lideri Akşener ile görüşeceği iddia edilmişti, açıklamalar tarafl arca yalanlandı. Kılıçdaroğlu, belediye başkanları ile görüşmesinin ardından MYK’yı da topladı. Kulislerde, Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki hafta HDP ve Yeniden Refah Partisini ziyaret ederek Cumhurbaşkanlığı adaylığına destek isteyeceği de öne sürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...