"Muhalefet şimdiden seçim mağlubiyetine kılıf hazırlıyor"

- Güncelleme:
"Muhalefet şimdiden seçim mağlubiyetine kılıf hazırlıyor"

Politika Haberleri

AK Parti YSK temsilcisi Özel, sahte seçmen iddialarına tepki göstererek, Türkiye’deki seçim sisteminin dünyada örnek teşkil ettiğini söyledi.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ

AK Parti’nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel, son günlerde dile getirilen sahte seçmen iddialarının gerçeği yansıtmadığını, Türkiye’deki seçim sisteminin dünyada örnek teşkil ettiğini söyledi. Özel, “Türkiye’nin en iyi yaptığı şeylerden bir tanesi seçimdir. 1950’li yıllardan itibaren seçimlere hiçbir şaibe girmemiştir. Muhalefet partileri bu tarz açıklamalar yapmadan önce YSK’daki kendi temsilcilerine bunu sorsalar, cevabı zaten alırlar. Mevzuatıyla, uygulamasıyla örnek bir seçim sistemimiz var. Muhalefet seçim mağlubiyetine şimdiden bir kılıf hazırlamak için ‘seçim güvenliği yok’ söyleminde bulunuyor” diye konuştu. 

YSK’DAKİ TEMSİLCİLERİ İLE KONUŞSUNLAR

Sandıklarda en çok oyu alan beş siyasi partinin temsilcilerinin bulunduğuna dikkat çeken Recep Özel, şunları kaydetti:
İlçe seçim kurullarında siyasi partilerin üyeleri var. İl seçim kurallarında ve YSK’da partilerin temsilcileri bulunuyor. Bu tarz açıklamaları yapmadan önce onlarla konuşsalar sonra beyanatta bulunsalar daha iyi olur. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası sisteminde böyle sahte seçmen vs. olmasının mümkünatı yok. Bir hanede 10-20 seçmen olmaz. Belki istisnalar çıkabilir ama oradaki seçmen de tek yerde kayıtlıdır. Başka bir yerde kaydı olması mümkün değildir. Yerel seçimlerde muhtarlık ve belediye seçimleri için nakiller oluyor. Çünkü yerelde bunun bir önemi var, birkaç oy etki edebiliyor. Ama Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bunun bir önemi bulunmuyor. Yurt dışında ya da yurt içinde kullansan bile bir önemi yok. 

SIKINTI OLURSA  EN FAZLA ZARAR BİZE

Her şey siyasi partilerin gözü önünde cereyan ediyor. Dünyada bunun bir örneği mevcut değil. Muhalefet partilerinin YSK temsilcilerine sorduğunuzda onlar da aynı şeyi -Türkiye’de seçim güvenliği vardır- söyler. Sandık sonuç tutanaklarını parti temsilcileri anında kendi genel merkezlerine iletiyorlar. Seçim güvenliği benim içinde çok önemli. Herkes için önemli. AK Parti için daha da önemli. Eğer bir sıkıntı olursa azdan az, çoktan çok gider. En fazla zararı biz görürüz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...