MHP'li Tuğrul Türkeş bakanlık teklifini kabul etti

MHP'li Tuğrul Türkeş bakanlık teklifini kabul etti

POLİTİKA Haberleri

MHP'li Tuğrul Türkeş, seçim hükümetinde yer almaya karar verdi.

HP'den Deniz Baykal, Erdoğan Toprak ve İlhan Kesici, HDP'den Müslüm Doğan ve Levent Tüzel, MHP'den Kenan Tanrıkulu Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı seçim hükümetinde bakan olarak görev almalarıyla ilgili teklife yanıt verdi. MHP'den Tuğrul Türkeş Davutoğlu'nun teklifini kabul eden ilk isim oldu.


KABUL EDEN İSİM


ANKARA MİLLETVEKİLİ TUĞRUL TÜRKEŞ 


Davutoğlu'nun teklifini ilk kabul eden isim MHP'nin kurucu ismi Alparslan Türkeş'in oğlu MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş oldu. 


MHP lideri Devlet Bahçeli, dün gazetecilere yaptığı açıklamada MHP'ye bakanlık teklif edilmesiyle ilgili "Bizim partililerimiz yoktur. Dava arkadaşlarımız vardır. Dava ne alınır, ne satılır" yanıtını vermişti.


TUĞRUL TÜRKEŞ KİMDİR?


Alparslan Türkeş'in oğlu MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in oğlu olan Yıldırım Tuğrul Türkeş, 1954'te İstanbul'da doğdu. MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Türkeş, Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi.


Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı. PETKİM AŞ ve TC Kalkınma Bankasında Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Medikal, sigortacılık ve uydudan görüntüleme konuları ile faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde yönetici ve ortaklık yaptı. Aydınlık Türkiye Partisi Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı görevini üstlendi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...