MHP'den HDP ile ilgili 'ittifak' açıklaması

MHP'den HDP ile ilgili 'ittifak' açıklaması

POLİTİKA Haberleri

Semih Yalçın, Mecliste bağımsız bakanlara ilişkin yapılan oylamada HDP ile aynı yönde oy kullanmalarını "ittifak" olarak yorumlayanlara cevap verdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Mecliste bağımsız bakanlara ilişkin yapılan oylamada HDP ile aynı yönde oy kullanmalarını "ittifak" olarak yorumlayanlara, "Bozuk saat bile günde bir defa doğru vakti gösterir. HDP de TBMM'de alınacak doğru kararlara bazen evet oyu verebilir. Meclis'te yaşananları MHP-HDP koalisyonu olarak göstermek, sizin kasıtlı yaptığınız bir saptırmadır” diyerek cevap verdi.


MHP'li Semih Yalçın'ın açıklaması:


“Bir kere Mecliste meydana gelen olay spontaneydi ve Genel Kurulun çalışması sırasında kendiliğinden gelişti. Yeni bakanların yemin edip etmemesiyle ilgili MHP ve CHP'nin takındığı tutuma, HDP de iştirak etti. Ne yani MHP bu yüzden hemen tavır mı değiştirmeliydi? MHP, planlı ve hesaplı olarak TBMM'de HDP ile herhangi bir ortak tavır içine girmedi ve girmez. Ayrıca bozuk saat bile günde bir defa doğru vakti gösterir. HDP de TBMM'de alınacak doğru kararlara bazen evet oyu verebilir. HDP'liler doğru yönde oy kullandığında MHP'liler yanlışa mı evet diyecek? İki gün önce Mecliste yaşananları MHP-HDP koalisyonu olarak göstermek, sizin kasıtlı yaptığınız bir saptırma. Bundan sonra da Meclis çatısı altında benzeri gelişmeler meydana gelebilir. Genel Kurul veya komisyonların faaliyetleri sırasında da gündeme paralel olarak zaman zaman siyasi partilerin aynı yönde oy kullanması veya tavır alması söz konusu olabilir. Bu durum, MHP'nin HDP ile ortak hareket ettiğini göstermez. Meseleyi MHP için bir intihar vakası gibi yorumlayıp aklınız sıra partimizi kamu vicdanında mahkûm etmeye çalışıyorsunuz."


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...