MHP'de ok yaydan çıktı! Kurultaydan kaçış yok

Düzenleyen:
MHP'de ok yaydan çıktı! Kurultaydan kaçış yok

POLİTİKA Haberleri

Çağrı Heyeti’ne atanan avukat Ayhan Erel: Genel Merkez’in mahkemenin olağanüstü kongre kararını temyiz etmesi, normal şartlarda süreci durduramaz

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin, MHP’li muhaliflerin olağanüstü kurultay talebini kabul etmesi partide hareketlenmeye neden oldu. Mahkeme tarafından olağanüstü kongreyi toplamak üzere görevlendirilen Çağrı Heyeti’nde bulunan eski MHP Aksaray İl Başkanı avukat Ayhan Erel, “En kısa sürede partiyi olağanüstü kongreye götüreceğiz” dedi. Hukuki süreçle ilgili bilgi veren Erel, “Normal şartlarda mahkeme kararının temyize götürülmesi, yapılacak olan kongreyi durdurmuyor ancak Genel Merkez tehir-i icra kararı talep eder ve Yargıtay’ın ilgili dairesi de bunu uygun görürse kararın kesinleşmesini bekleyeceğiz. Olmazsa Çağrı Heyeti’nde bulunan üç arkadaş partiyi en kısa sürede sağlıklı bir biçimde seçime götüreceğiz. Seçim kurullarından üst kurul delegelerinin isim ve adreslerini alacağız. Yer ve zaman tespit edip, gazetede ilanı verip arkadaşları kongreye davet edeceğiz” diye konuştu.
Öte yandan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, “Yargıtay süreci tamamlanmadan Sulh Hukuk Mahkemesi kararının icra kabiliyeti yoktur” iddiasında bulundu. 

Oğan’ın balkon hayali 
Genel başkan adaylarından MHP eski Milletvekili Sinan Oğan, “Sayın Devlet Bahçeli, yoruldu, bayrağı devretme zamanı geldi. Hiç kimse Türk milliyetçilerinden bir kavga, bir bölünme, bir parçalanma beklemesin, kesinlikle ve kesinlikle kurultaya çok adaylı gideceğimiz halde, kurultaydan tek bir genel başkan seçerek, çıkacağız ve MHP, kurultaydan çok daha güçlenerek çıkacaktır” dedi. Yargıtay sürecinin kurultaya giden yolu durduracak bir süreç olmadığını savunan Oğan, “2019’da iktidara geleceğiz. Genel merkezin dışına bir balkon yapacağız. İktidar konuşmasını da bu balkondan gerçekleştireceğiz” diye konuştu. MHP’li Koray Aydın da, “Mahkeme kararının, Türk siyasi hayatının geleceğine de ışık tutacağını düşünüyorum. Yargıtay sürecinden farklı bir sonuç çıkmayacak” şeklinde konuştu. 

Özdağ adaylığını açıkladı
MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, genel başkanlığa aday olduğunu Rize’de açıkladı. “Geleceğe Ümit’le Bak” konulu toplantıda partililere seslenen Özdağ, “Anlattıklarımı yapabilmek için önümüzdeki MHP’nin kongresinde MHP genel başkanlığına adaylığımı koyuyorum” ifadesini kullandı. Diğer adaylara birlik çağrısında bulunan Özdağ, “Eğer kurultayda beni genel başkan seçerseniz, mevcut genel başkan adaylarını divanda görmek isterim, çünkü hepsi müstesna insanlar, harekete faydaları büyük. Onun için birlikte olmalıyız” ifadesini kullandı. Özdağ, genel başkan yardımcılığını 24 Şubat’ta bırakmıştı. 

 

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...