MHP ve BDP'nin 'Kürdistan' yumruklaşması

MHP ve BDP'nin 'Kürdistan' yumruklaşması

Politika Haberleri

MHP ve AK Parti bütçe tasarısındaki Türkiye Kürdistanı ifadesinin çıkarılmasını istedi. BDP'li İdris Baluken ile MHP'li Özcan Yeniçeri birbirine girdi.

MHP ve AK Parti'liler, bütçe tasarısındaki 'Türkiye Kürdistanı' ifadesinin çıkarılmasını istedi. BDP tepki gösterdi. BDP'li İdris Baluken ile MHP'li Özcan Yeniçeri birbirine girdi. TBMM dün en hareketli günlerinden birini yaşadı. Orkestra Şefi ve Devlet Sanatçısı Gürer Aykal bir grup sanatçıyla, sanat kurumlarına yönelik hazırlanan yasa taslağını, Mozart'ın eserini çalarak protesto etti. CHP'li milletvekilleri de sanatçılara destek verdi. Bu eylem, Genel Kurul Salonunda yerini kavgaya bıraktı. Oturumda MHP'li ve AK Partili grup başkanvekilleri, BDP'nin 2014 yılı bütçe tasarısındaki muhalefet şerhlerinde yer alan "Türkiye Kürdistanı" ifadesinin tasarından çıkarılmasını istedi. BDP'li vekiller buna tepki gösterdi. Talep oylamaya sunuldu. BDP'liler kürsünün önünde toplanarak oylamaya engel olmaya çalıştı. BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri arasındaki tartışma büyüyünce tansiyon yükseldi. Salonda bu sefer yumruklar konuştu. Oylama sonucunda söz konusu ifadeler taslaktan çıkarıldı. Böylece Meclis'te bir ilk gerçekleşti. 7 ciltten oluşan tasarının birinci cildi Meclis Başkanlığı'nca yeniden basılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...