MHP, ÖYM'lerin kaldırılmasına karşı

MHP, ÖYM'lerin kaldırılmasına karşı

Politika Haberleri

Özel Yetkili Mahkemelerle ilgili çalışma yapan AK Parti, TBMM'de üç muhalefet partisini ziyaret ederek söz konusu mahkemelerin kaldırılmasıyla ilgili görüşlerini aldı. CHP ve BDP, ÖYM'lerin kaldırılmasını ancak yerine başka bir düzenleme getirilmemesini isterken, MHP ise kaldırılmasına karşı çıktı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve BDP Grup Başkanvekilleri Hasip Kaplan ve Pervin Buldan ile görüştü. Önal, muhalefet partilerine özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ve yerine getirilecek düzenleme konusunda görüşlerini sordu. nbsp;
Önce CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ile bir araya gelen Ünal, görüşmede özel yetkili mahkemelerle ilgili uygulamadan kaynaklanan bazı sorunlar olduğuna işaret ederek, hukuk devletinde özel yetkili mahkemelerin olmaması gerektiğini belirtti. Ünal, CHP'nin özel yetkili mahkemelerle ilgili düşüncelerini sordu. CHP'li Tarhan ise Ünal'ın sözleri üzerine, "Bunu fark etmenizin zamanlaması dikkat çekici. Demek ki 7 yıldır Türkiye'de hukuk devleti yok" değerlendirmesini yaptı. Tarhan, parti olarak özel yetkili mahkemelerin tümden kaldırılmasından yana olduklarını, yerine de herhangi bir düzenleme getirilmemesi gerektiğini düşündüklerini söyledi. Tarhan, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün bu konuda verdiği bir kanun teklifi olduğunu belirterek, "Bu teklifle ÖYM'lerin kaldırılması öngörülüyor. Biz bu teklifin arkasındayız. DGM'ler kaldırıldı, yerine ÖYM'ler geldi. ÖYM'ler kaldırılınca yerine ne gelecek ? Biz ÖYM'lerin kaldırılmasını ve yerine herhangi bir şey getirilmemesinden yanayız" dedi. Tarhan Öztürk'ün teklifinin bir örneğini de Üanl'a verdi. Tarhan'ın sözleri üzerine "Ama bir takım suçlarla mücadele için özel yapılanma gereklidir topyekün kaldırılma mümkün değildir" değerlendirmesini yaptı. Ünal, ÖYM'lerle ilgili düzenlemeyi Meclis tatile girmeden yasalaştıracakları mesajı verdi.
AK Partili Ünal BDP Grup Başkanvekilleri Hasip Kaplan ve Pervin Buldan ile de bir araya geldi. Ünal, BDP'nin de ÖYM'lerle ilgili görüşlerini sordu. BDP'li Kaplan, kendisinin de ÖYM'lerin kaldırılmasına ilişkin teklifi bulunduğnu belirterek, ÖYM'lerin mutlaka kaldırılması gerektiğini ve yerine yeni bir özel yetkilerle donatılmış mahkeme konulmamasını istedi. Kaplan "Zaten Ağır Ceza Mahkemeleri var, onu için yeni düzenlemeye gerek yok. Biz ne terör ne de başka bir özel yetki ile donatılmış başka bir mahkemeye kesinlikle karşıyız" dedi.

MHP KARŞI ÇIKTI
AK Partili Ünal MHP'nin görüşünü almak için de Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı ziyaret etti. CHP ve BDP'nin ÖYM'lerin kaldırılması yönündeki görüşüne karşın MHP ise ÖYM'lerin kaldırılmaması gerektiği yönünde görüş bildirdi. AK Partili Ünal, Vural'a, 3. yargı paketiyle ilgili düzenleme görüşülürken ÖYM'lerle ilgili düzenlemeyi de bunun içine koymak istediklerini ifade etti ve MHP'nin ne düşündüğünü sordu.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise Ünal'a, "ÖYM'lerin kaldırılmasını doğru bulmuyoruz. Terör, uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçlar dikkate alındığında özel yetkili mahkemeler devam etmeli. Ancak yürüyen bazı davalarda yargılamaların uzun sürmesi, karar mekanizmalarının ağır işlemesi, yetki ve görev sınırlarının aşılarak hukuk dışı uygulamalara son verilmesi amacıyla düzenleme yapılabilir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...