MHP masada kalmayı tercih ediyor

/ Kaynak: AA
MHP masada kalmayı tercih ediyor

Politika Haberleri  / AA

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda uzlaşılan 60 maddeye ilişkin randevu talebi almadıklarını belirterek açıklamalarda bulundu

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Grubu'nun, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda uzlaşılan 60 maddeyle ilgili CHP ile görüşeceğinin hatırlatılarak, MHP'den de randevu talebinde bulunup bulunmadığının ve tavırlarının ne olacağının sorulması üzerine, henüz böyle bir randevu talebi olmadığını belirtti. nbsp;TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin üyelerinin bulunduğunu ifade eden Bahçeli, şunları söyledi: "Bu tür görüşmelerle milletimizi, siyasi partileri oyalamaya hiç gerek yoktur. Orada her şey konuşulmakta ve MHP'nin bu konudaki tavrı bilinmektedir. Bilinen bir tavrın nesini görüşmek için gelecektir? MHP, Anayasa Komisyonu'nun hedefleri doğrultusunda çalışmasını arzulamakta, masada kalmayı tercih etmekte, parça parça bazı görüşmelerde ortak noktaları Meclis'e taşıyarak, araya PKK taleplerine cevap verebilecek sızmalar yapmaya müsaade etmeyecektir." Bahçeli, "Randevu talep ederlerse geri mi çevireceksiniz, yüz yüze görüşüp bunları mı ifade edeceksiniz?" sorusunu, "Eğer bu söylediklerimi yayınlarsanız, AK Parti de bunu duyarsa gelmemeleri kendileri için doğru olur" diye yanıtladı. Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başörtülü milletvekillerinin Genel Kurul'da bulunmasına ilişkin yarın görüşme yapmasının beklendiğinin belirtilmesi üzerine, "MHP, milletvekili hanım arkadaşlarımızın başörtüsüyle Meclis'e gelmelerine taraftardır. Ancak, ölçüsünü Meclis'in vakarına yakışır güzellikte yapmalarında yarar vardır. Herhalde sadece gözü gözüken, kara çarşafla da Meclis'e gelecek halleri yoktur" dedi. nbsp;


İki pilotun kurtulması zafer değil
Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada da gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini dile getirdi. Bahçeli, Lübnan'da kaçırılan Türk pilotların kurtarılmasına ilişkin "Başbakan eli silahlı cinayet şebekelerinin direkt irtibat tesis ettiği birisi haline gelerek hem kendisini hem de hükümetini maskaraya çevirmiştir. Bundan sonra Suriyeli muhaliflerin pis ve bayağı eylemlerine cevaben Türk vatandaşlarının kaçırılması ve hatta takasa konu olması kimseyi şaşkınlığa sürüklememelidir. Zira iki pilotumuzun yaşadıklarıyla bu kapı ardına kadar aralanmıştır" dedi. nbsp;Hükümeti eleştiren Bahçeli şunları kaydetti: "Başbakan Erdoğan bizzat neden olduğu ve Türk vatandaşlarını hedef alan tuzakların, provokasyonların, kumpasların mutlaka izahını yapmalı, vicdanı varsa af dilemelidir. Sonuç itibariyle diyeceğimiz odur ki, iki pilotumuzun kurtarılması zafer değildir. Ortada yandaş basın tarafından pompalanan muhteşem nitelikli bir kurtarma operasyonu da yoktur. AK Parti hükümetinin acizliği, sorgulanması ve yargılanması gereken politikaları bir kez daha açığa çıkmıştır. Hava limanlarına giderek pilotlarımızı karşılayan, sanki büyük bir iş başarmış gibi algı oluşturmaya kalkışan Başbakan Erdoğan, pilotlarımızın kaçırılmasına dolaylı da olsa yol ve ortam açan yegane kişidir."


Borçlar arttı
Bahçeli, Demokratikleşme Paketi'nin ekonomi ile ilişkilendirilmemesi gerektiğini belirterek, ortada demokrasi adına umutlanacak ve ekonomik anlamda sevinilecek bir şey olmadığını savundu. "Toplumun her kesiminin artan problemlerine çare aradığını ancak Hükümet'in gizli gündemlerini aşama aşama hayata geçirmenin ısrarında olduğunu" öne süren Bahçeli, şunları söyledi: "Vatandaşlarımızın kredi kartı borçları 81 milyar liraya dayanmıştır. Taksitli alışverişlerin tutarı 46 milyar lirayı bulmuştur. Hane halkımızın harcanabilir gelirlerine göre borçları 2010 yılında yüzde 41,5 iken bu oran 2 yılda yüzde 50,7'ye çıkmıştır. Felaket her evdedir, yangın her yerdedir, feryat her yandan duyulmaktadır. Tasfiye olacak kredi kartı ve tüketici kredisi borçlularının sayısı 2 milyona yaklaşmıştır. Tüketici kredileri ve bireysel kredi kartları can yakmakta, aile dramlarına neden olmaktadır. Borçlu kardeşlerimizin yüzde 38'i aylık bin liranın altında gelirle yaşamak zorundadır. Yandaşlar refah ve bolluk içinde yüzerken, dar ve sabit gelirli vatandaşlarımız perişanlık içinde kıvranmaktadır. Ekonominin tüm ayar ve ölçüleri kaçmıştır. Türkiye, uzun bir süredir itiraf edilmemiş, adı konulmamış ekonomik krizle boğuşmaktadır. 'IMF'ye olan borçları bitirdik' diyen AK Parti zihniyeti, 11 yılda dış borcu 2,84 kat, iç borcu da 2,79 kat artırmıştır. Toplumun tüm kesimleri bitkin ve şikayetçidir."


AVM yasası çıkarılmalı
Esnafın, küçük ve orta ölçekli işletmelerin sıkıntının göbeğinde olduğunu söyleyen Bahçeli, AK Parti Hükümeti'nin esnaf ve sanatkarı yıllarca ihmal ettiğini savundu. Bahçeli, "Buradan Başbakan ve hükümetine açık çağrıda bulunuyorum: Partimizin hazırladığı AVM'lerle ilgili kanun teklifi hemen gündeme alınmalı ve yasalaşmalıdır. Esnaf kardeşlerimizi canından bezdiren AVM açma çılgınlığı zorlaştırılmalı, toplumsal ve kültürel zenginliğimizin bir parçası ve ekonomik hayatın dinamosu olan esnaflarımızın meseleleri tümüyle bitirilmelidir" diye konuştu.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...