MHP, CHP ve BDP imzasını çekti

/ Kaynak: İHA
MHP, CHP ve BDP imzasını çekti

Politika Haberleri  / İHA

MHP'den sonra CHP ve BDP de, milletvekillerine yeni haklar tanıyan kanun teklifinden imzasını çekti.


MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, kamuoyunda tepki toplayan vekillerle ilgili düzenlemede AK Parti'nin iki yüzlü bir siyaset izlediğini belirterek, imzalarını geri çektiklerini açıkladı. Saat 17:00 sularında CHP ve BDP de düzenlemeden imzalarının çektiklerini açıkladı.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, kamuoyunda tartışmalara neden olan milletvekillerine yönelik düzenlemeyi değerlendirdi. Vural, bugünkü gazetelerde yer alan bazı haberleri hatırlatarak, "Basında yer alan haber aynen şöyledir: 'AKP, CHP, MHP ve BDP grup başkan vekillerinin imzasıyla verilen ve kamuoyunda tartışmaları beraberinde getiren teklifin son durumunu basından takip eden Başbakan Erdoğan, İstanbul'dan kurmaylarını telefonla arayarak düzenlemeyi sordu. Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile temasa geçerek, 'Bu neyin nesidir? Ankara'ya döndüğümde bir bakalım' dediği bildirildi. Şahin'in de düzenleme hakkında TBMM Başkanı iken Türk Parlamenterler Birliği'nin bu yöndeki teklifinin incelenmesi talimatını verdiğini, bir işlem yapılmadığını, kendisinin de haberlerden öğrendiğini belirterek içeriği ile ilgili bilgisi olmadığını söylediği öğrenildi.' Teklif muhtevasının oluşmasını ve bu teklifin kanunlaşmasını sağlayacak olan esas irade AKP olmasına rağmen, bu haberlerin bilerek, bir amaç gözeterek ve kurnazca servis edildiği açıktır. AKP Grup Başkanı ve Genel Başkanı Sayın Erdoğan'ın bu açıklaması karşısında, partilerinin en üst irade mutabakatıyla söz konusu teklife imza koyan AKP'nin 5 grup başkan vekilinin hangi iradeyi temsil ettikleri hususunu kamuoyuna açıklamaları da dürüstlüğün gereği olacaktır." diye konuştu.

"İKİ YÜZLÜ SİYASETİN YANSIMASI"

Kamuoyunda eleştirilen ve aslında milletvekilleriyle ilgili atılan her adımın tabii olarak tartışılacağı bilinen bir noktada, en üst düzeyde oluşan mutabakat ve iradenin bilmezliğe gelinmesinin, iki yüzlü siyasetin yeni bir yansıması olduğunu belirten Vural, şöyle devam etti: "TBMM Başkanı'nın en üst düzeyde oluşturduğunu ifade ettiği bir irade buluşmasına yaptığımız katkıyla oluşan tekliften Başbakan Erdoğan'ın haberinin olmadığının servis edilmesi, TBMM Başkanı'nın girişimlerinin göz ardı edilebilmesi, verdiğimiz imzanın siyasi taktik amacıyla saptırılarak, kendi siyasal amaçları için kullanılmasıdır. Buna MHP'nin müsaade etmesi mümkün değildir. Böylesine bir iradeyle söz konusu kanun teklifi hakkında en üst düzeyde ortaya konan bu taktiksel yaklaşım, milletine karşı sorumlu olan MHP'nin tavır ve tutumuyla mütenasip olmayacak, asla da örtüşmeyecektir. Bir taraftan en üst düzeyde mutabakat olduğu ifade edilip, diğer taraftan da temsilcileri tarafından imzalanan bir kanun ekine koyulan imzanın birilerinin taktik siyasetinin malzemesi yapılmasına alet olmanız mümkün değildir."

Vural, MHP'nin Türkiye'nin bekasını ilgilendiren bir süreçte ortaya koyduğu tavrın sulandırılmasına, sanki tamamen bireysel menfaatler doğrultusunda siyaset yapıldığına yönelik bir algı oluşturulmasına, milletin hassasiyetlerinin göz ardı edilmesine izin vermelerinin mümkün olmayacağını kaydetti. Vural, "Bu mülâhazalarla söz konusu kanun teklifinde yer alan imzamızın irade ve amacına aykırı bu gelişmeler ve değerlendirmeler dikkate alınarak, oluşturulan mutabakatın içinde bundan böyle bulunmayacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz." ifadesini kullandı.

CHP VE BDP DE ÇEKTİ

CHP ve BDP de, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dün kabul edilen TBMM Üyeliği Kanun Teklifi'nden imzalarını çektiğini açıkladı.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...