Meral Akşener'den veda!

/ Kaynak: AA
Meral Akşener'den veda!

Politika Haberleri  / AA

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, 24. Dönem'de son kez yönettiği birleşimde milletvekillerine veda etti.

nbsp;TBMM Genel Kurulu, Akşener başkanlığında toplandı. Akşener, 5 Nisan'a nbsp; kadar çalışma kararı alındığını hatırlatarak, "Bugün sizlerle son günüm. 4 yıl nbsp; beraber Meclis'te mesai yaptık. Siyasi partilerin grup başkanvekillerine ve bütün nbsp; milletvekillerine teşekkür ediyorum. Çok güzel hatıralar biriktirdik, acı tatlı 4 nbsp; yıl geçirdik. Şimdi seçime gidiliyor. Gidiş var dönmemek var, dönüp bulmamak var. nbsp; Yarına çıkacağımızı Allah biliyor. Varsa hakkım helal ediyorum, sizden de nbsp; hakkınızı helal etmenizi istiyorum" dedi.
Sözleri alkışlarla karşılanan Akşener, nbsp; diğer Meclis Başkanvekillerine nbsp; de teşekkür etti. "Güzel bir 4 yıl geçirdik, kendi adıma..." diyen Akşener, 5 nbsp; Nisan'a kadar kendisinin görevi olmadığını, diğer grup başkanvekillerinin görev nbsp; yapacağını söyledi.
Akşener, nbsp; daha sonra gündeme geçmeden önce üç milletvekiline söz nbsp; verdi.
AK Parti Samsun Milletvekili Talay Bakır, gündemdışı konuşmasında, 14 nbsp; Mart Tıp Bayramı'nı kutlayarak, "Tıp mesleği bir bütündür. Merkezinde hasta, nbsp; hekim vardır. Hekimin başarısı önce bilim, çalıştığı hastane ve ekiptir. nbsp; nbsp; Unutulmamalıdır ki hekimin en zor ve güzel tarafı, başkasıyla paylaşmadığı sorunu nbsp; sizinle paylaşması ve vücudunu size teslim etmesidir. En fedakar meslek tıp nbsp; olmakla birlikte bunun karşılığı da verilmiştir. nbsp; 40 yıllık meslek hayatımda en nbsp; vefa gördüğüm hastalarım ve öğrencilerimdir" dedi.
nbsp;
nbsp;Son yıllarda sağlıkta büyük ilerlemeler kaydedildiğini anlatan Bakır, nbsp; 2 milyon mülteciye de sağlık hizmeti verildiğini kaydetti. Doktorların tıptaki nbsp; gelişmeleri izlemeleri ve hastayı merkezde tutmasını isteyen Bakır, hekimlerin nbsp; çalışma yaşının 70 yaşın da üzerine çıkarılabileceğini, yurt dışında da nbsp; hekimlerin ileri yaşlara kadar çalışabildiğini kaydetti.
nbsp;
"Isparta" tartışması...
CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, gündemdışı konuşmasında, nbsp; Isparta'nın sorunlarına değindi. nbsp; "Türkiye'nin gül bahçesi" Isparta'nın iktidarın nbsp; olumsuz yaklaşım ve kötü uygulamalarına maruz kaldığını ifade eden Öner, nbsp; kendisine laf atan AK Parti milletvekillerine, "buraya gelip cevap verme cesareti nbsp; gösteremediniz, cevap vermeye değmezsin" diyerek tepki gösterdi.
nbsp;
"Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Isparta'ya en çok hizmet veren 9. nbsp; Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e husumeti yüzünden kent mağdur edilmektedir" nbsp; diyen Öner, kentte en yüksek işsizliğin yaşandığını ve teşviklerden nbsp; yararlanamadığını savundu. Öner, nbsp; "Gurur duyduğumuz Süleyman Demirel ve askeriye nbsp; olmasa halimiz haraptır. Esnaf, günü kurtaramadan kepenkleri kapatıyor" dedi.
nbsp;
nbsp;AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, sataşma gerekçesiyle söz nbsp; alarak, "Sayın eski genel başkanımız, şimdiki Cumhurbaşkanımız Erdoğan'n herhangi nbsp; bir kişiye husumet duyması ve onun üzerinden bir kenti cezalandırılması akıllara nbsp; seza bir değerlendirmedir. Demirel'i daha geçenlerde ziyaret etti. Husumet nbsp; duygusuyla nbsp; davranan biri olsaydı, kendisini ziyaret etmezdi. Hakikati meydanlar nbsp; söyler" diye konuştu.
nbsp;
Öner, sataşma gerekçesiyle söz alarak, "Sayın Erdoğan, 9. nbsp; Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'i bir ara büyümüş kuzuya benzetti. Ayrıca nbsp; Isparta meydanında utanmadan millete yuhalattı. Erdoğan'n başka şeylerini de nbsp; biliyorum" ifadesini kullanırken, kendisine laf atan AK Parti Çankırı nbsp; Milletvekili İdris Şahin'e "tuzu kokutan adamsın" karşılığını verdi.
nbsp;
AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Öner'in kendisine sataştığı nbsp; gerekçesiyle yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kimseye husumeti nbsp; olmadığını söyledi Özel, "Meydanda Süleyman Demirel'i değil, o vatandaş sizi, CHP nbsp; zihniyetini yuhaladı. Isparta'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir sorunu yok. 7 nbsp; Haziran'da göreceğiz, keşke orada aday olsaydınız sizinle meydanlarda hesaplaşma nbsp; imkanı bulabilseydik, bize bu imkanı vermediniz. Niye vermediniz Ali Haydar Öner, nbsp; niye Isparta'dan kaçtınız? Yüzünüz yok. 4 yıl boyunca bir kere uğramadınız. CHP nbsp; içerisinde bile sevilmiyorsunuz. Ispartalı sizi istemiyordu artık ve siz de nbsp; gerekeni yaptınız, Isparta'yı terk edip gittiniz" dedi.
nbsp;
Öner, yeniden söz alarak, "Isparta Cumhuriyet Meydanı'nda benim adım nbsp; geçmedi, Süleyman Demirel'in adı geçti. Münkir olanları lanetliyorum" ifadesini nbsp; kullandı.
Akşener, tartışmaların sürmesi üzerine birleşime ara verdi.
nbsp;
nbsp;Akşener'e, "Sizi yeniden burada görmek isteriz"
nbsp;
MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru da gündemdışı konuşmasında, Doğu nbsp; Türkistan'da Sincan Uygur Türklerine saldırıların artarak devam ettiğini nbsp; belirterek, insan hakları ve demokrasi ihlallerinin sürdüğünü, bölgede soykırım nbsp; yapıldığını söyledi. Bölgeye ziyaret taleplerinin kabul edilmediğini ifade eden nbsp; Doğru, "Çin zulmüne karşı başta hükümetimiz olmak üzere dünya sessiz kalıp nbsp; seyrediyor. Bu katliamların hesabı elbet bir gün sorulur" diye konuştu.
nbsp;
Genel Kurul'da grup başkanvekilleri ve milletvekilleri de söz alarak nbsp; 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı. MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, sağlık nbsp; personeline şiddet uygulamayanların hiçbir siyasi partiye kabul edilmemesini nbsp; önerdi.
nbsp;
nbsp;Öte yandan bazı milletvekilleri de Akşener'e teşekkür ederek kendisini nbsp; yeniden Meclis'te görmek istediklerini ifade etti. HDP Grup Başkanvekili Pervin nbsp; Buldan, "Tarafsız ve bağımsız duruşunuzdan büyük güç aldığınızı, bu tutumunuzla nbsp; örnek başkanvekili olduğunuzu gösterdiniz. Sizinle çalışmak bize güç vermiştir. nbsp; Önümüzdeki dönem sizi tekrar burada görmek istiyoruz" dedi.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...