Meral Akşener İstanbul adayı hakkında konuştu: Çok şaşıracaksınız

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

İYİ Parti lideri Meral Akşener, yerel seçim sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Akşener tüm il ve ilçelerde ayrı adayla seçimlere girme kararı almalarının blöf olmadığını dile getirdi. İstanbul'da gösterecekleri aday ile ilgili de tüyo veren Akşener, "Özellikle olursa bir arkadaşımıza çok şaşıracaksınız" dedi.

Yerel seçimlere doğru muhalefette kriz büyüyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener, seçim yenilgisinin faturasını CHP'ye ve Kemal Kılıçdaroğlu'na çıkardı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in seçime kendi adayları ile gireceklerini açıklamasının ardınan gözler söz konusu adaylara çevrildi. Cumhurbaşkanı adayı gösterecek kadar desteklediği Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ı da gözden çıkardı.

İzmir adayını açıklayan İYİ Parti'nin, İstanbul ve Ankara için "blöf" yaptığı iddiaları gündeme geldi. FOX TV'de İlker Karagöz'ün sunduğu Çalar Saat canlı yayın programına katılan Meral Akşener'e, bu iddia soruldu.

"BLÖF MLÖF YAPMIYORUZ"

Altılı masaya cumhurbaşkanı adayı olarak götürdüğü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın karşısına belediye seçimlerinde aday çıkartıp çıkartmayacağı sorusuna Akşener'in cevabı şöyle oldu

"Blöf mlöf yapmıyoruz. Netlikle söyleyeyim kuruluş amacımıza dönüyoruz.

İmamoğlu ve Yavaş'ı öneren ben değilim millet. Milletin sesini ben masaya götürdüm.

Milletin sesini Kılıçdaroğlu başta olmak üzere masa kabul etmedi. Önce masadakiler sonra o iki arkadaş milletin isteğini reddetti..."

"İSTERLERSE ADAYLARIMIZI DESTEKLESİNLER"

"Kılıçdaroğlu gelip ittifak teklifinde bulunursa?" sorusuna da cevap veren Akşener "Biz bu seçimlere kendi başımıza gireceğiz ve kaç kilo ediyoruz onu göreceğiz. Bizim adaylarımızı destekleme konusunda herkes serbest. Biz artık birbirimizle rakibiz, bu defter kapandı" ifadelerini kullandı.

Akşener'in açıklamalarından diğer önemli başlıklar şöyle;

"İSTİFA" VURGUSU DİKKAT ÇEKTİ

Hiçbir siyasi partiyle herhangi bir yol yürümenin içine girmeden, muhalif kimliğimizle 81 ilde yerel seçimlere gireceğiz. Kesinlikle bu seçimlerde başarılı olacağımıza inanıyorum. Diyelim ki olmadı, asla tartışmayacağız. Başarısızlık olması halinde bütün sorumluluk bana aittir, ben de gereğini yapacağım.

MUSTAFA SANDAL'IN ADAYLIĞI

Ankara ve İstanbul adaylarımızla ilgili çalışma başlattık. En sona bırakmayacağız. Düzce ve Eskişehir adaylarımız belli. Aydın'da, Balıkesir'de bir noktaya geldik. Mustafa Sandal bey ile dostluğumuz oluştu zaman içinde, zaman zaman görüşüyoruz. Doğrusu ben kendisini istedim. Ama henüz bir anlaşma veya resmi bir konuşma yapmadık. Partiyi ziyaret ettiğinde bu şekilde konuşmadık. Konserlere yönelik başka bir konu için gelmişti. Ama bir telefon konuşmasında nabız yoklamak amaçlı bir şekilde söyledim. Keşke adım atsa. Ben çok isterim. Ama resmi bir teklif henüz götüremedik.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 26 Ağustos'ta (2023) Afyonkarahisar'da düzenlediği mitingde yerel seçimlerle ilgili partisinin yol haritasını açıklayarak, seçimlere kendi kadrolarıyla gireceklerini "Önümüzdeki yerel seçimlerde kendi kadrolarımızla milletimizin huzuruna çıkacağız ve göreve talip olacağız." diyerek açıkladı.

ÖZGÜR ÖZEL AĞLAYACAĞINA ARASAYDI

Manisa 2019'da bize verilince Özgür Özel sabaha kadar ağlamış. Ağlayacağına keşke beni arasaydı. Dolayısıyla bunlar bizle ağlayarak işbirliği yapmışlar. 

"OYUMUZ MASAYA DÖNÜNCE DÜŞTÜ"

Herkes bizim masadan kalkınca oyumuz düştü sanıyor. Bizim oyumuz masaya tekrar oturunca gitti. Kaybetttiğimiz oyun nereye gittiğini çözen problemin kendisini çözer.

İSTANBUL ADAYI: OLURSA ÇOK ŞAŞIRACAKSINIZ

İstanbul adayının Buğra Kavuncu olacağıyla ilgili soruya da cevap veren Akşener, "Evet de diyemem hayır da diyemem. Ama çalışıyoruz. İstanbul için farklı isimler var, üzerinde çalışıyoruz. Özellikle olursa bir arkadaşımıza çok şaşıracaksınız" açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet Çetin 22 Eylül 2023 11:34

İyi Parti'nin İzmir Adayı, Bütün partiler içinde en keyfiyetli, en kaliteli, en yakışan isim olmuş, Çok isabetli bir karar İnşaAllah kazanır yolu açık olsun...

Sonraki Haber Yükleniyor...