İnce'nin kararı merak ediliyordu: Memleket Partisi adayını açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İnce'nin kararı merak ediliyordu: Memleket Partisi adayını açıkladı

POLİTİKA Haberleri

6'lı Masa'daki aday krizinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile sona ermsinin ardından, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce 6'lı Masa'yla ittifaka yeşil ışık yakmış, 'İçinden çıktığım partiyle niçin görüşmeyeyim' demişti. Bu konuşmanın ardından seçime 63 gün kala Memleket Partisi adayını açıkladı. 14 Mayıs'taki seçimlerde partinin kurucusu İnce, Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan'la beraber yarışacak 4.Cumhurbaşkanı adayı oldu.

Memleket Partisi'nin 6'lı Masa'da yer alıp almayacağı siyaset gündemini meşgul ederken parti genel merkezinde Cumhurbaşkanlığı adayı için oylama yapıldı.

Parti Sözcüsü İpek Özkal Sayan, yazılı açıklamasında, Muharrem İnce'nin oy birliğiyle Cumhurbaşkanı adaylığına seçildiğini belirtti. Sayan, Memleket Partisi tüzüğünün 66. maddesi gereği bugün bütün il ve ilçe başkanlıklarında sandık başına gidildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Saat 08.00'de başlayan oy verme işlemleri 17.00'de sona erdi. Memleket sevdalıları oy birliğiyle Genel Başkan Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı adayı olarak belirledi. Doğrudan parti üyelerinin önüne sandık koyarak Cumhurbaşkanı adayımızı belirledik."

'TÜRKİYE'NİN EN DEMOKRAT PARTİSİYİZ'

Oylama işlemi devam ederken açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, Cumhuriyet tarihinde bir siyasi partinin, ilk kez cumhurbaşkanı adayının kim olacağını sadece delegeler ve milletvekillerine değil, bütün üyelerine sorduğunu belirterek, "Kapalı kapılar ardında, liderlerin iki dudağı arasında değil, gönlünü, yüreğini bütün örgüte açan bir siyasi oluşumuz. Belki de Türkiye'nin en demokratik kurumu Memleket Partisi'dir, bunun bilinmesini istiyorum" dedi.

İTTİFAK AÇIKLAMASI

Daha sonra basın toplantısı salonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan İnce, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde ittifaklar arasında yer alıp almayacaklarına yönelik soruya şöyle cevap verdi:

"Daha 60 gün süre var. Yapalım kampanyamızı, bir çıkalım. Belki ipi ben göğüsleyeceğim, belki birinci çıkacağım. Duruma göre bakarız. Türkiye'nin aleyhine hiçbir şey yapmayız, merak etmeyin ama telaş da yapmaya, baskı kurmaya gerek yok. Erdoğan ile Millet İttifakı arasındaki kavgada cevabı Millet İttifakı versin. Ben niye vereyim ki? Bana konuştukları zaman ben cevabı veririm."

6'LI MASA'YA YEŞİL IŞIK YAKMIŞTI

Muharrem İnce gazeteci Uğur Dündar ile görüşmüş "Ben Türkiye'yi yönetmeye talip olmuş bir insanım. İçinden çıktığım partiyle niçin görüşmeyeyim"diyerek Millet İttifakı'na açık kapı bırakmıştı.  Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin eski genel başkanları Hikmet Çetin, Altan Öymen, Murat Karayalçın ile bir araya geldiği ve Muharrem İnce ile görüşmeleri için talimat verdiği idda edilmişti.

'KEMAL BEY'E KARŞI ADAY OLMAM' DEMİŞTİ

Öte yandan, Muharrem İnce, 2019 yılında verdiği bir röportajda CHP Genel Başkanlığı için Kılıçdaroğlu karşısında aday olmayacağını dile getirmişti. İnce "Kemal Bey ile karşı karşıya gelmem. O bir faninin kolay kolay yapamayacağı bir şey yaptı, beni Cumhurbaşkanlığına aday gösterdi. Ben vefasız biri değilim. Bana bunu yapanın karşısına geçmem" sözlerini sarf etmişti.

Ancak seçimi kaybeden Muharrem İnce, daha sonra partiden ayrılıp Memleket Partisi'ni kurmuş ve Cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini aktarmıştı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...