Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce adaylık başvurusu tarihini açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce adaylık başvurusu tarihini açıkladı

POLİTİKA Haberleri

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yarın Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) giderek cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvuru yapacağını duyurdu.

Altılı Masa ortaklarından gelen ittifaka davet çağrılarını kabul etmeyen Memeleket Partisi Muharrem İnce, aday olacağını açıkladı. Muhalefette oyların bölüneceği korkusunu ortaya çıkaran bu kararın ardından İnce, adaylık için ne zaman başvuru yapacağını da duyurdu.  Memleket Partisi Lideri İnce, yarın YSK'ya giderek resmi başvuruyu ileteceğini açıkladı.

"ÇARŞAMBA İŞ BAŞLIYOR; 100 BİN İMZA"

İnce, partisinin genel merkezi önünde toplanan gençlere yaptığı konuşmada, Türkiye'ye yeni bir seçenek sunacaklarını söyledi.

Son zamanlarda kendisine yönelik olumsuz kampanya yürütüldüğünü belirten İnce, şu ifadeleri kullandı:

"Yarın YSK'ya gidip adaylık için dilekçemi vereceğim. Yarın son gün. Ama Çarşamba bir iş başlıyor, 100 bin imza. Çarşambadan pazartesiye kadar biz ne yapacağız? Çarşamba günü bir günde işi bitireceğiz. Sizden ne istiyorum? Çarşamba günü kardeşiniz, anneniz, babanız, sevgiliniz, arkadaşınız, babaanneniz, anneanneniz, dedeniz, komşunuz kim varsa, ilçe seçim kuruluna gidip imza verdiriyorsunuz. Hadi göreyim sizi, çarşamba gününden itibaren ilçe seçim kurulu başkanlıkları önünde kuyruk oluşturacaksınız."

İNCE'DEN MACRON ÖRNEĞİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un seçimlerdeki başarısını hatırlatan İnce, "Fransa'da Macron nasıl her iki bloku yırtıp attıysa, biz de Türkiye'de bir devrim yapacağız" dedi.. İnce, partisinin genel merkezi önünde toplanan gençlere yaptığı konuşmada, Türkiye'ye yeni bir seçenek sunacaklarını belirtti.

(AA)

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...