Melih Gökçek'ten çok konuşulacak iddia

Melih Gökçek'ten çok konuşulacak iddia

Politika Haberleri

Melih Gökçek, Mansur Yavaş hakkında çok tartışılacak açıklama yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Melih Gökçek, katıldığı televizyon programında merak edilen sorulara cevap verdi. nbsp;

KENTİN GELECEĞİ KARAYALÇIN DÖNEMİNDE İPOTEK ALTINA ALINDI

Belediyenin borçlarına ilişkin eleştirilere cevap veren gökçek şunları söyledi:

Benim borçlanmam bir kere oldu bugüne kadar. O da biliyorsunuz Ankara susuz kalmıştı ve özellikle Kızılırmak'tan su getirmek için yaklaşık 400 milyon dolarlık bir borç almamız gerekti. Aldık, ödedik ve bitti. Bizim borçlarımız Karayalçın döneminden kalan borçlardır. Hani twitter'da diyorlar ya; 'bir türlü borcun bitmedi. Hititlerden mi kaldı borçlar' falan diye akıllarınca dalga geçiyorlar. Daha 15 yıl falan da devam edecek.

Bir yazıyı okuyan Gökçek konuya ilişkin şunları aktardı:

Karayalçın'dan 3.1.1993 tarihinde Hürriyet Gazetesinde bir röportaj yapılmış. Ankara'yı büyüme rüyasını gerçekleştirmek için borçlandırdığını söyleyen Karayalçın, kentin geleceğinin ipotek altında olduğunu da kabul etti. Peki ne kadar borç bıraktı? 8 kat trilyon borç bıraktı. 8 kat trilyon borç bitmiyor ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gelirlerinin her ay yüzde 25'i bu borç için kesiliyor.

KILIÇDAROĞLU KENDİNİ İNKAR ETMİŞ DURUMDA

Melih Gökçek, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bozkurt işaretini yapmasını yorumlarken 'içine kurt düşmüş' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, ülkücülerin oyunu da almak için bunu yaptı. Ben hayatımda zafer işareti yapmadım. Niye? Bu solun işareti. Zafer de, Türkiye'de solun işareti. Ama sağcı olan bir insan, sağ partileri sempati ikmali yapmak için birbirinden birbirine geçiş vardır. Dolayısıyla bunu yapması normal. Ama solcu bir kişinin bunu yapması kendini inkar anlamına gelir. Kılıçdaroğlu, şuanda kendini inkar etmiş durumda, ne yapacağını şaşırmış vaziyette.

HANGİ CHP'Lİ VARSA DİLEDİĞİ İDDİAYA GİRERİM

Ben kendilerine şöyle bir iddiada bulundum: Gel dedim kaç meclis üyesi çıkartacaksınız, sizinle iddiaya girelim. Büyükşehir Belediye Meclisinin 140 tane meclis üyesi var. 140 kişinin içinde CHP kaç kişi çıkartır? 30 tane çıkartsın her türlü iddiaya varım. Maksimum 20 tane çıkaracak da, 21 tane çıkarırsa o da başarıdır. 30 tane çıkartsın kim varsa, hangi CHP'li varsa buyursun dilediği iddiaya girelim. Ben razıyım diyen yarın gelsin karşılıklı imzalayalım. CHP'den bir tane yiğit çıkacak mı? En az 10 puan fark yapmak suretiyle biz geleceğiz.

MANSUR YAVAŞ'IN ADAMLARI CHP'Lİ ADAYI LİNÇ ETTİ

Melih Gökçek, Mansur Yavaş hakkında çok tartışılacak açıklama yaptı. Gökçek, Yavaş'ın CHP'li adayı sahneye çıkarmadığını, CHP'li olmaktan rahatsız olduğunu dile getirdi. Meclis üyeleri için verdiği 35 kişilik listeye yer verilmeyerek, kazanılmaması halinde milletvekilliği sözü verilerek ikna edildiğini iddia etti.

CHP'nin Büyükşehir Başkan Adayı kendisini CHP'li de hissedemiyor, MHP'li de hissedemiyor. İki ara bir derede. Bugün Beypazarı'nda kendi doğduğu şehirde bir miting yaptı. Mitingte Beypazarı CHP adayı sahneye çıkmak istedi, yanındaki arkadaşları CHP adayını sahneye çıkartmadılar. Adam münakaşa münazara etti ondan sonra adamın ceketini yırttılar. Böyle bir sahne oldu. Yani adam CHP'li olmaktan dolayı aslında rahatsız. Ama CHP'li. Tam bir truva atı. Kendisi dış cephede bir MHP'li sağ kabuk, içerisinde tamamen sol. Belediye meclis üyelerinin içerisinde bir tane arkadaşlarını getiremedi. 35 tane liste verdi Kılıçdaroğlu'na. 35 eski MHP'li arkadaşını oraya koymak istedi bir tane koymadılar. Ondan sonra gitti istifa ederim dedi. Kılıçdaroğlu rica etti "seçilmemen hiç önemli değil, sana milletvekili söz veriyorum, rahat ol." Rica rica 70 yaşındaki bir kişiyi istifa ettirebildi. Onun yerine bir kişi koydu. Şimdi bir MHP'li kalkıp da oyunu Mansur Yavaş'a verdiği anda direk CHP meclis üyelerine ve CHP'ye vermiş olacak. CHP'de herhangi bir şeyi yok. Mansur Yavaş'a şuanda destek vermek isteyen kişi kendisini kullanılmış Kabul ediyor. Solda da bundan dolayı sevilmiyor. CHP'li adayı kürsüye çıkarmıyor, soldan da buna bir tepki var. Yani bunlardan dolayı her iki taraftan dolayı otomatikman aşağıya doğru bir çekiliş var. Herhangi bir şekilde netice alması mümkün değil.

İSPAT ETSİN İSTİFA EDERİM

CHP adayı her çıktığı televizyonda söylediği şey; "Efendim, Melih Gökçek diyor ki; bana çok oy verene hizmet edeceğim, öbürlerine etmeyeceğim." Bir yerde böyle söylediğimi ispat etsin o anda Belediye Başkanlığı Adaylığını bırakmaya söz veriyorum. Yoksa da kendisi bıraksın. Böyle bir laf herhangi bir şekilde çıkmadı. (Kaynak: yirmidorthaber)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...