Meclis'te sürpriz iki görüşme

Meclis'te sürpriz iki görüşme

Politika Haberleri

Bülent Arınç, BDP'nin geçen ay tahliye olan 5 milletvekilini ziyaret etti. Bu ziyaretin ardından BDP'li vekiller, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'le görüştü.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir süre önce tahliye olan BDP Şırnak milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ile Van Bağımsız milletvekili Kemal Aktaş'ı ziyaret etti. BDP Meclis Grubunda gerçekleşen ziyarette Arınç, milletvekillerine "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Görüşmede hükümetin son dönemde üzerinde çalıştığı özel yetkili mahkemeleri ve terörle mücadele kanunun 10 maddesini kaldıran düzenlemeyle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunulduğu öğrenildi. 40 dakika süren ziyarette, BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de hazır bulundu. Milletvekilleri de ziyaretinden dolayı Arınç'a teşekkür etti.

Öte yandan, tahliye olan BDP'li milletvekilleri, tutuklu vekillerin serbest bırakılması için yürüttüğü girişimlerden dolayı Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e de teşekkür ziyaretinde bulundu. Bu ziyarette milletvekillerine BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan eşlik etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...