Meclis'te Osmanlıca bilen tek vekil o

Meclis'te Osmanlıca bilen tek vekil o

Politika Haberleri

Osmanlıca'nın zorunlu ders olması tartışılırken Meclis'te sadece MHP'li Yusuf Halaçoğlu'nun Osmanlıca bildiği ortaya çıktı.

Liselerde Osmanlıca'nın zorunlu ders olarak gösterilecek olması tartışmalara neden oldu. Bu tartışmaların gölgesinde TBMM'de de sadece 1 milletvekilinin Osmanlıca bildiği ortaya çıktı. O isim de MHP milletvekili ve Türk Tarih Kurumu eski başkanı Yusuf Halaçoğlu.
SADECE 1 VEKİL OSMANLICA BİLİYOR
Star Gazetesi'nde yer alan habere göre Meclis'teki 536 milletvekilinden 414'ü İngilizce, 1 tanesi Osmanlıca biliyor. Osmanlıca bilen vekil ise MHP milletvekili Yusuf Halaçoğlu olarak dikkat çekiyor. Vekillerin batı dillerini daha çok bildiği görülüyor.
86 VEKİL ARAPÇA, 11 VEKİL FARSÇA BİLİYOR
TBMM'nin sitesinde yer alan bilgilere göre, 86 vekilin Arapça, 11'inin de Farsça bildiği ortaya çıktı. Bu isimlerin de Osmanlıca'ya aşina olduklarını söylemek yanlış olmaz.


İşte Meclis'teki vekillerin bildiği dillerin tablosu:
Meclis'te Osmanlıca bilen tek vekil o

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...