TBMM'de 'hakaret' tartışması: Meclis Başkanvekili Adan'a tepki gösteren HEDEP milletvekilleri kürsüyü işgal etti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
TBMM'de 'hakaret' tartışması: Meclis Başkanvekili Adan'a tepki gösteren HEDEP milletvekilleri kürsüyü işgal etti

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

12. Kalkınma Planı’nı görüşmek üzere toplanan TBMM Genel Kurulu'nda tartışma çıktı. HEDEP milletvekilleri, Meclis Başkanvekili Celal Adan'a perşembe günü kullandığı 'kaba ve yaralayıcı' sözü nedeniyle tepki göstererek grup başkanvekilleri ile toplantı yapılmasını talep etti.

12. Kalkınma Planı'nı görüşmek için toplanan TBMM Genel Kurulunda tartışma çıktı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM Başkanvekili Celal Adan’ın kendi gruplarına kaba ve yaralayıcı söz söylediğini ifade etti.

TUTUM AÇIKLANMASINI TALEP ETTİLER

Bunun üzerine usul tartışması açıldı. Usul tartışmasında Beştaş, ara verilmesini ve grup başkanvekilleri ile toplantı yapılmasını ve tutum açıklanmasını talep etti. TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ usul tartışmasının ardından da tutumunda değişiklik olmadığını açıkladı.

Bunun üzerine HEDEP milletvekilleri alkışlarla kürsüyü işgal ettiler. Bozdağ oturuma ara verdi. Aradan sonra da Bozdağ açıklama yaparak grup başkanvekilleri ile toplantı yaptıklarını ve görüşmelerinin devam ettiğini ifade etti.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...