MB'nin kararına Başbakan'dan ilk yorum!

MB'nin kararına Başbakan'dan ilk yorum!

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu ziyaret için gittiği Macaristan'da konuştu. Merkez Bankasının faiz indirimi kararını değerlendirdi.

İşte o konuşmadan satır başları

Avrupa'daki ortak çalışmalarımızla ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Anlaşmalar imzaladık bugün. Enerji iş birliği konusunu detaylı olarak ele aldık.Türkiye, Orta Avrupa ülkelerine özellikle Macaristan'ın enerji birliği teklifine her zaman açıktır. Türkler ve Macarlar Avrupa'nın önemli isimleridir. Macaristan'la uluslararası alanda çalışma durumundayız. Biz doğu batı denklemlerı arasında sıkışmış bir parça değiliz. Bütün bu ilişkilerde Macaristan-Türkiye ilişkileri için güçlü bir zemin oluşturacaktır. Türkiye Macaristan ilişkileri bu düzeyde devam edecektir.Türk-Macar ilişkilerinde eneji iyi bir iş alanı. Türkiye hem büyük bir enerji tüketicisi. Hem de iyi bir enerji üreticisidir. Türkiye enerji bakımından transit bir rol oynuyor. nbsp;
MERKEZ BANKASI İÇİN İLK YORUM
Merkez Bankasının faiz kararında bir indirim söz konusu oldu. Faizlerin inme trendinde olması önemlidir. Ancak tekrar vurgulamıştım. Türkiye'deki siyasal ve ekonomik açısından ivmenin daha sık olması daha makuldur. Bunun daha fazla bir ivme ile devam etmesi gerekir. Beklentimiz daha fazla bir indirim yönünde olduğu her zaman ifade ettiğimiz bir husustur.Beklentimizin daha fazla indirim olması yönündeydi. Bu durumu Türkiye'de daha kapsamlı değerlendiririz.

##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...