Mayısta Gazze'ye gidiyorum

Mayısta Gazze'ye gidiyorum

Politika Haberleri

Kızılay Genel Kurulu'na katılan Başbakan, Gazze ile canlı bağlantıda ziyaret tarihini açıkladı. Erdoğan, mayıs sonu gibi Gazze'de olacağını söyledi. Büyük devlet olma kriterlerinin değiştiğini vurgulayan Başbakan, "Yumruğun ağırlığı değil, sözün, fikrin, tezin ağırlığı her şeyden daha etkili oluyor" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 21. yüzyılda iddia, güç, etki sahibi büyük bir devlet olmak için gerekli kriterlerin çok değiştiğini şöyledi. ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulunda konuşan Erdoğan, şunları söyledi: "Geçmişte güçlü ordusu olan güçlü devlet sayılıyordu. Büyük ekonomisi olan büyük devlet kabul ediliyordu. Nüfusu çok olan dünya üzerinde nüfuz sahibi olabiliyordu. Şu anda ise artık bunlara sahip olmak tek başına büyük ve güçlü devlet olmak için yetmiyor. Gücünüz, barışa olan katkılarınızla ölçülüyor. Dünya üzerindeki haksızlıklara, eşitsizliklere, adaletsizliklere müdahale kapasiteniz, yanlışı düzeltme iradeniz, güç kriteri olarak kabul ediliyor. Yumruğun ağırlığı değil, sözün, fikrin, tezin ağırlı dünyada her şeyden daha fazla etkili oluyor." Erdoğan, konuşmasının ardından Gaziantep Karkamış Sınır Kapısı ve Gazze'deki Kızılay merkezlerine canlı bağlantı kurdu. Bu sırada Erdoğan'a, Gazze'de Türk Kızılayı'nın yaptığı seralarda yetişen zeytin dalı ve domateslerin yer aldığı sepet hediye edildi. Erdoğan, mayısın sonlarına doğru Gazze'yi ziyaret edeceğini bildirdi. Bu arada Erdoğan, Afganistan Halk Meclisi'nin ilk Türk kökenli başkanı Hacı Abdul Rauf İbrahimi'nin kardeşi, Esedullah İbrahimi'yi tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...