Masumları öldürerek hak arama olmaz

/ Kaynak: İHA
Masumları öldürerek hak arama olmaz

Politika Haberleri  / İHA

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Türkiye'de masum insanları katlederek, bir hak arama yolu olamaz. PKK'nın da zaten böyle bir derdi yok. Bu kadar nekrofil, bu kadar gözü dönmüş, bu kadar ölü sevici bir zihniyet" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Türkiye'de masum insanları katlederek, bir hak arama yolu olamaz. PKK'nın da zaten böyle bir derdi yok. Bu kadar nekrofil, bu kadar gözü dönmüş, bu kadar ölü sevici bir zihniyet" dedi.

Diyarbakır'da yapımı tamamlanan GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezinin açılış torenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Milletvekilleri Oya Eronat, Mine Lök Beyaz, TİGEM Genel Müdürü Halis Bilen, Vali Yardımcısı Mustafa Can, çalışanlar ve vatandaşlar katıldı. Yoğun güvenlik tedbirlerinin alındığı açılış programında bir konuşma yapan Bakan Eker, "Bugün gerçekte, aldığımız terör saldırısı sonucu şehit olan kardeşlerimizin, güvenlik kuvvetlerimizin acısıyla yüreğimiz yansa da dün Diyarbakırlı, Liceli bir polis kardeşimizin burada cenazesine katıldık. Onun üzüntüsünü yaşarken bugün Bingöl Solhan'da saldırıya uğrayan ve maalesef şuan itibariyle 7 kardeşimizin hayatını kaybettiğini duyduk. Allah'tan rahmet diliyorum şehitlerimize, yaralılarımıza da acil şifa diliyorum. Yüreğimiz yansa da, ocaklarımızda ateş düşse de, birileri bu bölgeyi kan ve gözyaşına boğmaya kalkışsa da biz onlara inat, bu bölgenin kalkınmasına, bu bölgenin gelişmesine hizmet edecek eserleri yapmaya, bunların temellerini atmaya, açılışlarını yapmaya devam edeceğiz. Onlara inat yapacağız" diye konuştu.

Bölge halkının daha müreffeh bir yaşam sürmesi için çalışmalara devam edeceklerini, bu yoldan dönmeyeceklerini kaydeden Bakan Eker, "Türkiye'de masum insanları katlederek, bir hak arama yolu olamaz. PKK'nın da zaten böyle bir derdi yok. Kimin öldürüldüğü de onların umurunda değil. Türk, Kürt fark etmiyor onlar için. Daha çok insan ölünce onlar bundan nemalanmaya bakıyorlar. Bu kadar nekrofil, bu kadar gözü dönmüş, bu kadar ölü sevici bir zihniyet. Bu zihniyetin ne Türkiye'deki Kürtler, ne insanlığa verebileceği hiç bir olumlu bir şey yok. Bunu hepimizin, vatandaşlarımızın çok iyi bilmesi gerekiyor. Çünkü zihin gerisi karanlık, kime, neye hizmet ediliyor karanlık. Biz onlara inat yatırımlarımızı yapacağız. Daha müreffeh bir yaşam için bundan sonraki süreçte de devam ettireceğiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Eker ve beraberindekiler, merkezin açılışını yaptı. Ardından merkez gezildi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...