Malouda'dan Gül ve Hollande'a Trabzonspor forması

Malouda'dan Gül ve Hollande'a Trabzonspor forması

Politika Haberleri

Malouda, Çankaya Köşkü'nde verilen resmi akşam yemeğinde Gül ve Hollande'a Trabzonspor forması hediye etti.

Cumhurbaşkanı Gül'ün önceki akşam Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande onuruna verdiği yemeğe davetli olarak katılanlardan biri de Fransız futbolcu Florent Malouda'ydı. Malouda, Çankaya Köşkü'nde verilen resmi akşam yemeğinde Gül ve Hollande'a Trabzonspor forması hediye etti. Yemekte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da yer aldı.
Hukuk ihlali varsa müdahale edilir
İtalyan Corriere della Sera gazetesine konuşan Gül: "Devlet aygıtı içerisinde hukuk ile tam uyum olmalıdır. Bunun ihlali durumunda müdahale etmek doğrudur" dedi. Resmi temaslarda bulunmak üzere dün İtalya'ya giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyareti öncesinde "Corriere della Sera" ve "Il Sole 24 Ore" gazetelerine iki ayrı mülakat verdi. Corriere della Sera gazetesinden Antonio Ferrari'nin sorularını cevaplayan Gül, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel'de dile getirdiği komplo ve Türkiye'de bir paralel devletin olduğu" sözlerine katılıp katılmadığının sorulması üzerine, "Bürokrasi içinde kimileri var, devlete hizmet etme zorunluluğuna karşın ayrı bir dayanışma ortaya koyuyorlar" cevabını verdi. Bu cevabıyla Fethullah Gülen'i mi kastettiği sorulan Cumhurbaşkanı Gül, "Kişilerden, fikirlerden, dini duygulardan ya da etnisiteden bahsetmiyorum. Devlet aygıtı içerisinde hukuk ile tam uyum olmalıdır. Bunun ihlali durumunda müdahale etmek doğrudur" dedi. Gazeteci Ferrari'nin "ABD'ye gittiğinizde Gülen ile bir araya geldiniz mi" sorusunu cevaplayan Abdullah Gül, "Hayır, ancak bu konu hakkında konuşmak istemiyorum" diye konuştu. Gülen'in kendisine mektup yazıp yazmadığı konusunda ise Gül, "Evet yazdı. Her Türk vatandaşının bana mektup yazmaya hakkı vardır" dedi. nbsp;
Cumhurbaşkanı Gül, İtalya'nın "Il Sole 24 Ore" gazetesinden Alberto Negri'ye verdiği röportaj da Rusya'da Medvedev ve Putin'in yaptığı gibi Erdoğan'a yerini bırakıp bırakmayacağı" sorusu üzerine, "Bana Türkiye içerisinde çok merak edilen bir soruyu sordunuz. Bunun için zaman var. Zamanı gelince değerlendiririz" açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...