Kurtulmuş, 'Seçim şölen havasında geçti'

/ Kaynak: AA
Kurtulmuş, 'Seçim şölen havasında geçti'

Politika Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:"Türkiye'de hakikaten çok güzel ve şölen havasında bir seçim kampanyası geçmiş oldu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'de hakikaten çok güzel ve şölen havasında bir seçim kampanyası geçmiş oldu. Bundan sonra milletin kararı ortaya çıkacak. Bir, bir buçuk saat sonra bu karar belli olacak" dedi.

Kurtulmuş, AA muhabirine yaptığı açıklama saat 17.00 itibariyle sandıkların açılmaya başlandığını belirterek, seçime katılım oranının yüksek olmasını beklediklerini bildirdi.

Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Yarın sabahtan itibaren Türkiye ekonomik ve siyasi istikrarını inşallah sürdürecek şekilde yoluna devam edecek. Türkiye'de hakikaten çok güzel ve şölen havasında bir seçim kampanyası geçmiş oldu. Bundan sonra milletin kararı ortaya çıkacak. Bir, bir buçuk saat sonra bu karar belli olacak. Ne karar çıkarsa çıksın milletin bütün tercihinin başımızın üstünde olduğuna inanıyoruz. Burada önemli olan Türkiye'de demokrasinin iyice standartlarını yükseltmiş olması ve milletimizin demokrasiyi içine sindirmiş olmasıdır. Bu anlamda bu seçimlerin yeni Türkiye istikametinde Türkiye'ye çok büyük bir yol açacağına, önünü açacağına ve çok büyük bir sonuç ortaya koyacağına inanıyorum."

Yarın sabahtan itibaren Türkiye'nin ekonomik ve siyasi istikrarını sürdürecek şekilde yoluna devam edeceğine inandığını ifade eden Kurtulmuş, bu seçimlerin Türkiye'de yarım kalan demokratik reformların tamamlanmasına bir vesile olacağını kaydetti.

Milletin bir kez daha kendi yolunu açacağını vurgulayan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Kendi önünü açacak, gelecek nesillerin önünü açacak. Allah'a çok şükür bütün bölge ülkeleriyle kıyasladığımız zaman çok geniş coğrafyada yaşanan karışıklıklar ve bir takım iç türbülanslar çok şükür Türkiye'de yoksa bunun temel sebeplerinden birisi sandığın ortada olmasıdır. Türkiye'nin her zaman hatta darbeler bile olsa bu darbelerden hemen bir kaç sene sonra sandıkla millet iradesini ortaya koyabildiği bir ülke olduğunu görebiliyoruz. Bu seçimde de milletimiz bu iradesini en iyi şekilde ortaya koyacak. Mahşeri vicdan inşallah yeni Türkiye istikametinde Türkiye'ye bir yol gösterecek. Hayırlı uğurlu olsun."

Seçime katılımın yüksek olduğunu ifade eden Numan Kurtulmuş, "Bugün sandıkları dolaştığımızda gördüğümüz bu seçimde katılım oranları çok yüksek olacak. Daha öğle saatlerinde oyların önemli bir kısmı kullanılmıştı. Katılım oranlarının yüksek olması milletin demokrasiye sahip çıktığını gösteren önemli bir göstergedir. Bu açıdan da bu seçim sonuçlarının hayırlı olacağı kanaatindeyim" diye konuştu.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...