Külliye'de seçim ve deprem gündemli zirve

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Külliye'de seçim ve deprem gündemli zirve

Politika Haberleri

Altılı Masa’nın adayının belirlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli bir araya gelip durum değerlendirmesi yaptı.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayı olmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün ilk kez bir araya geldi. Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.

‘GENİŞLEME’ MASADAYDI

Edinilen bilgilere göre Erdoğan ve Bahçeli, başta 6’lı masada yaşananlar olmak üzere son siyasi gelişmelerin yanı sıra seçim sürecinde izlenecek yol haritası hakkında istişarelerde bulundu. İki lider, milletvekili listelerinin nasıl hazırlanacağı ve seçim kampanyalarının nasıl yürütüleceği konusunu masaya yatırdı.

Ayrıca, Cumhur İttifakı’nın genişlemesi ve HÜDAPAR’ın ittifaka katılıp katılmayacağının da ele alındığı öğrenildi.

DEPREM DE GÖRÜŞÜLDÜ

Depremin ardından bölgeye giderek incelemelerde bulunan iki lider, dün gelinen son noktayı ve yapılan çalışmaları da masaya yatırdı. Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada “Tek gündemimiz deprem olacak. Seçim süreci, beraberinde getirdiği yıpratıcı siyasi gerilimler ve gündemi uzunca bir süre kilitlemesi sebebiyle ister istemez bu çabaları gölgeleme riski taşıyor” demişti. Ayrıca görüşmede ekonomik gelişmeler ve dış politika da değerlendirildi.

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...