Köstebek BDP'den!

Köstebek BDP'den!

Politika Haberleri

İkinci Oslo vakası olarak adlandırılan İmralı görüşmelerinin ayrıntılarının sızdırılması tartışılıyor. Bir site, tutanakları gazeteciye veren ismin kameraya takıldığını, bu kişinin de İmralı heyetinde yer alan BDP'li Altan Tan olduğunu iddia etti. Kandil'in de olaya tepki gösterdiği, "Sızdıranı bulup partiden atın dediği" belirtildi.

nbsp;İkinci Oslo vakası olarak adlandırılan İmralı görüşmelerinin ayrıntılarının basına sızdırılması kafalarda soru işaretleri bıraktı. Şimdi tutanakların basına nasıl ve kim tarafından sızdırıldığı tartışılıyor. Türkiye gündemine bomba gibi düşen olayın ardından BDP'deki köstebek arayışları sürerken; bir internet sitesi Öcalan ile gerçekleşen görüşmenin ayrıntılarını sızdıran ismin kameralar tarafından tespit edildiğini öne sürdü. Haberi yazan Milliyet muhabiri Namık Durukan'ın İmralı'ya giden heyetin içinde bulunan BDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan ile görüştüğünü öne süren site, sızdırılan bilgilerin İmralı'ya giden 3 milletvekilinin özel olarak tuttuğu notların raporlaştırılmış hali olduğunu kaydetti. Belge verme olayının TBMM'deki kameralar tarafından dakika dakika görüntülendiğini ileri süren sitenin iddiasına göre; belge sızdırma olayı 27 Şubat 2013 tarihinde TBMM'de Altan Tan'ın odasında gerçekleşti. Tan'ın odasına öğle saatlerinde giren Namık Durukan, uzun süre içeride kaldıktan sonra 15:30'da odadan ayrıldı. nbsp;

"BAŞBAKANA KOMPLO YAPMAYIZ"
İddiaları yorumlayan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Partimizden bir sızma olduğu doğru değil. Biz hiçbir zaman 'ben baldıran zehiri içmeye hazırım' diyen bir başbakana karşı komplo içerisinde olmayız. Biz de parti olarak bu notların nasıl basın mensupları tarafından elde edildiğini araştırıyoruz. Sonuçları kamuoyuyla açık yüreklilikle paylaşırız" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...