Komisyon neden ertelendi? Başbakan açıkladı

Komisyon neden ertelendi? Başbakan açıkladı

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu Üsküp'te yaptığı basın toplantısında 4 eski bakanla ilgili oylamanın yeni belgeler nedeniyle ertelendiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Üsküp'te Makedon mevkidaşı Gruevski'yle görüştü. Görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenleyen liderler gazetecilerin sorularını yanıtladı.
4 Eski bakanla ilgili düşünceleri sorulan Başbakan Ahmet Davutoğlu konu ile ilgili olarak şunları söyledi.
"Bu konuda dün bir açıklama yaptım. Türkiye bir hukuk devletidir. Komisyonun nasıl çalışacağı ve nasıl bir süreç takip edileceği aşikardır. Komisyon geçtiğimiz Mayıs ayında kuruldu biz hiç bir şekilde komisyonun çalışmalarına müdahale etmedik. Bu çalışmaların neticelenmesine bakmak lazım. nbsp;
"ERTELEMENİN NEDENİ YENİ BELGELER"
Dünkü erteleme kararı sunulan belgelerle ilgili. Yeni belgeleri komisyon üyeleri inceleyip değerlendirilecek. Bu konu sürekli kamuoyunda paylaşılarak komisyonun çalışmaları engellenmemeli. Biz bu konuda her zaman objektif bir karar verilmesi gerektiğini belirttik. Biz hukuk devletinin ve meclis işleyişinin yanında duruyoruz.Hepimiz yeni belgelerin değerlendirilmesi ile beraber komisyonun vereceği kararı beklemek zorundayız"
"ÇÖZÜM SÜRECİNDE POZİTİF BİR HAVA HAKİM"
Başbakan toplantısında HDP'nin dün yaptığı 'yeni bir sayfa açtık' açıklamalarını da değerlendirerek"6-7 Ekim olaylarında sarsılan güven yeniden tesis edilmeye çalışılıyor. Şu anda çok pozitif bir hava var. Kamu düzeni hiçbir şekilde bir tartışma konusu değildir. Çözüm süreci demokratikleşmenin bir sürecidir. Bütün taraflarla görüşmelerimiz devam ediyor. Bu süreç kendi doğası içinde ve sağlam bir şekilde devam etmektedir." dedi.

##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...