Kocasakal'dan CHP'ye Tanrıkulu tepkisi: Bu bir fiziki ve fikri işgaldir

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Kocasakal'dan CHP'ye Tanrıkulu tepkisi: Bu bir fiziki ve fikri işgaldir

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

CHP'den ihraç edilen İstanbul Barosu Eski Başkanı Ümit Kocasakal, Sezgin Tanrıkulu'nun TSK'ya yönelik iftiralarına sessiz kalan eski partisini hedef aldı. Kocasakal, "Her fırsatta TSK'ya, Türkiye Cumhuriyeti Devletine iftira atmayı, hedef haline getirmeyi, Türkiye'ye ve Türk milletine düşmanlığı iş edinen Sezgin Tanrıkulu'nun CHP'den milletvekili olması bırakın onu Partinin üyesi olması dahi kabul edilemez. Bu bir fiziki ve fikri işgaldir." ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne her fırsatta iftiralar atan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na bir tepki de eski CHP'li isimden geldi.

CHP'nin ambargo uyguladığı bir televizyon kanalında programa çıktığı gerekçesiyle partiden ihraç edilen İstanbul Barosu Eski Başkanı Ümit Kocasakal, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne iftira atan Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na karşı herhangi bir disiplin mekanizması çalıştırmayan yönetici kadrosunu sert sözlerle eleştirdi. Kocasakal, bu durumun fiziki ve fikri bir işgal olduğunu söyledi.

İstanbul Barosu Eski Başkanı Ümit Kocasakal, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun TSK'yı hedef alan sözlerine parti yönetiminin sessiz kalmasına tepki gösterdi. Kocasakal, Tanrıkulu'nın 2011 yılından beri CHP'nin içerisinde olduğunu belirterek, "Her fırsatta TSK'ya, Türkiye Cumhuriyeti Devletine iftira atmayı, hedef haline getirmeyi, Türkiye'ye ve Türk milletine düşmanlığı iş edinen Sezgin Tanrıkulu'nun CHP'den milletvekili olması bırakın onu Partinin üyesi olması dahi kabul edilemez. Bu bir fiziki ve fikri işgaldir.

2017'de Atatürk'ün CHP'si olmadıkları beyanının, 'yüzleşme' ve 'helalleşme' maskesi altında partiyi köklerinden koparmanın, Cumhuriyetle hesaplaşmanın, tabanı ve örgütü dışlayarak Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarını Partiye doldurmanın, koltuğa yapışmanın hesabını vermelidir." dedi.

Kocasakal'dan CHP'ye Tanrıkulu tepkisi: Bu bir fiziki ve fikri işgaldir

Sosyal medya hesabı üzerinden tepkilerini dile getiren Kocasakal, Tanrıkulu'nun TSK'yı sürekli hedef aldığını ve parti yönetiminin buna göz yumduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Her fırsatta TSK'ya, Türkiye Cumhuriyeti Devletine iftira atmayı, hedef haline getirmeyi, Türkiye'ye ve Türk milletine düşmanlığı iş edinen Sezgin Tanrıkulu'nun CHP'den milletvekili olması bırakın onu Partinin üyesi olması dahi kabul edilemez. İşin hukuki boyutu, gereğinin takdir ve ifası yargıyı ilgilendirir. 

Ancak bu zihniyette birinin kurucu Partide bulunması, Partinin ne hale getirildiğini gösteren vahim bir durumdur. Daha vahimi Partide bu zihniyete sahip çokça kişi olması ve üstelik etkin yerlerde bulunmasıdır. Bu bir fiziki ve fikri işgaldir. Sezgin Tanrıkulu'na ve söylemlerine destek olanlara şöyle bir bakmak bile; Mehmet Bekaroğlu, Yüksel Taşkın, Sırrı Süreyya Önde, bir fikir verebilmekte. Bozacının şahidi şıracı. Bunlara söylenecek şey şudur: Oturun oturduğunuz yerde."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...