Koç Dersim özrü için ne dedi?

/ Kaynak: AA
Koç Dersim özrü için ne dedi?

Politika Haberleri  / AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, Dersim olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun bir televizyon kanalında Dersim olayları için CHP adına özür dilemesi hatırlatılarak, "CHP'nin böyle bir özrü var mıdır?" sorusu üzerine de Koç, şu açıklamaları yaptı:
"Tarihten husumet çıkartmak gibi günlük etkinlikleriyle dünya önünde kendilerini ve Türkiye'yi zor duruma düşüren bir kadronun, bunaldıkları noktada hepimizin siyaseten ortak olduğu bir dönemde yani tek siyasi parti döneminde ki bütün unsurların içinde yer aldığı bir dönemde, 2. Dünya Savaşı'nın hemen öncesinde, Avrupa'da faşizm milyonlarca insanı kurban etmesinden önce Türkiye, kendi iç bütünlüğünü sağlamaya çalışırken, yaşanan bazı olaylar var. Bunlar acı olaylardır hiç şüphesiz. Bu işin temel sorumlularının yanında çok sayıda masum insan da acı çekmiştir, ıstırap çekmiştir, bu gerçeği görüyoruz. Bunun siyaseten, tarihten bir husumet çıkartılarak bugün karşı karşıya kaldıkları zorlukları aşmak için siyaset masasına bunların sürülmesi kabul edilemez. Varsa arşivler açılsın, her şeye bakılsın edilsin. CHP'nin görüşü budur. Büyük Atatürk'ün bölgeyi ziyaretinde yaptığı konuşma da ortadadır. Bu tartışmayı dile getirenler önce şunu sormalı; 1950 ve 2007 seçimleri dışında Tunceli'de yapılan bütün seçimleri CHP kazanmıştır. Her Tuncelili'nin hemen hemen evinde Hazreti Ali ile Mustafa Kemal Atatürk'ün resimleri yan yana durur. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet, Tunceli'de yaşayan vatandaşlarımıza da diğer tüm vatandaşlarımız gibi aklın, bilimin önceliğinde çağdaş bir yönetim oluşmayı, herkesin inancını özgürce yaşamayı herkesi eşit hukuku paylaşan, eşit birer cumhuriyet yurttaşı olma ülküsünü hedefini göstermiştir."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...