Koalisyonda ibre CHP'ye döndü

Koalisyonda ibre CHP'ye döndü

Politika Haberleri

Başbakan Davutoğlu'nun CHP ve MHP liderleri ile yaptığı koalisyon görüşmelerinin ardından, ibre AK Parti-CHP koalisyonuna döndü.

CHP ile Ak Parti arasında dün gerçekleşen görüşmenin ardından, her iki taraf da "görüşmelerin süreceği" açıklamasını yapmışlardı. Ne CHP'den, ne de AK Parti'den, koalisyon konusunda kesin bir tutum belirtmeden, "görüşmeler devam edecek" açıklaması geldi.

Bunun üzerine, nbsp;AK Parti tabanının MHP'yle bir koalisyona daha sıcak baktığı çerçevesinde, gözler AK Parti'nin MHP ile yapacağı koalisyon görüşmesine dönmüştü. Ancak AK Parti Lideri Davutoğlu, MHP ile görüşmeden sonra ise, MHP Lideri Bahçeli'nin "herhangi bir koalisyon içinde olmama pozisyonunu teyid ettiğini" söyledi.


MHP'nin bu kadar net bir şekilde pozisyon ortaya koyması üzerine ise, Ankara kulislerinde "koalisyonda ibre CHP'ye döndü" yorumları ağırlık kazandı. nbsp;


DAVUTOĞLU: "SİYASETÇİLER POZİSYONLARI GÖZDEN GEÇİRME İHTİYACI DUYABİLİR"

Davutoğlu, MHP'nin "koalisyon içinde yer almama tutumunu teyid ettiğini" vurgularken, yine de kapıyı tam olarak kapatmadı.


MHP ile görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, öncelikle her iki partinin de teması kesmeyeceklerini vurguladı. Ayrıca, "siyasetin hiçbir hesaba sığmayan yönü var. ülke menfaati söz konusu olunca, herkes daha önceki pozisyonlarını gözden geçirebilir" sözleriyle de Davutoğlu, ilerde yeniden MHP ile hükümet konusunda görüşme olabileceğinin altını çizdi.


"ERKEN SEÇİM" DEMEDİ

Davutoğlu'nun, MHP'nin kesin tutumuna rağmen, açıklamalarında hiç "erken seçim" dememesi de dikkat çekti. AK Parti Lideri, "Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılaycak bir hükümet yapısı ortaya çıkana kadar bütün partilerle aynı anlayışla görüşmeye devam edeceğiz" diye konuştu. HÜRRİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...