KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Rumlara cevap: Bütün denizlerde hak iddia ediyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar katıldığı bir televizyon programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'Kıbrıs Türk Devleti' çıkışını değerlendiren Tatar, "Bu işin Kuzeyi, Güneyi kalmadı. Madem Rum kesimi bütün ada yönetimi bizdedir diyor, biz de Kuzeyi kaldırıyor, Kıbrıs Türk Devleti ve bütün denizlerde hak iddia ediyoruz." ifadelerini kullandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bengü Türk TV'de gündeme dair açıklamalarda bulundu. Konuşmasında MHP lideri Bahçeli'nin, "Artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demeye gerek yok, Kıbrıs Devleti demek gerek." sözlerine de değinen Tatar, Kıbrıs’ta bir Türk devleti olduğunu göstermesi bakımından “kuzey” isminin değiştirilmesinin önemli bir adım olacağını belirtti.

"BÜTÜN DENİZLERDE HAK İDDİA EDİYORUZ"

Sözlerinin devamında çarpıcı ifadeler kullanan Ersin Tatar, "Bu işin Kuzeyi, Güneyi kalmadı. Madem Rum kesimi 'bütün ada yönetimi bizdedir' diyor, biz de Kuzeyi kaldırıyor, Kıbrıs Türk Devleti ve bütün denizlerde hak iddia ediyoruz." dedi.

"BİZE SAHİP ÇIKTIĞI İÇİN BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR EDERİM"

Bahçeli'ye sözlerinden ötürü teşekkür eden KKTC Cumhurbaşkanı konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Kuzey dediğinizde kendinizi sadece kuzeye kapatıyorsunuz. Madem onlar öyle diyor ben de Kıbrıs Türk Devleti diyorum. Bu şekilde bir tartışma belli ki başlamıştır. Sayın Devlet Bahçeli'ye Kıbrıs'ı gündeme getirdiği için, Kıbrıs'a önem verdiği için ve bize sahip çıktığı için, Kıbrıs Türkü'ne değer verdiği için kendisine teşekkür ederim."

"TÜRKLERİ AZINLIĞA DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Rum kesiminin bütün ada yönetiminin kendilerinde olduğu yönündeki açıklamalarına karşı çıkan Tatar, adanın Osmanlı adası olduğunu ifade ederek, Türkleri azınlığa düşürmeye çalıştıklarının altını çizdi. Ersin Tatar, Kıbrıs'ın Anadolu'nun bir parçası olduğunu belirtti.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...