Kılıçdaroğlu’nun en rahat kurultayı

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu’nun en rahat kurultayı

POLİTİKA Haberleri

Kılıçdaroğlu, kendine yakın delegeler sayesinde bugün fazla zorlanmayacak. Rakibi Balbay’ın yeterli imzaya ulaşması mümkün görünmüyor.

Gökhan Kaya - Raşit Aydoğan
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinden yoğun eleştirilere maruz kalmasına rağmen bugün yapılacak olan 35. Olağan Kurultay ile birlikte güven tazeleyecek. CHP’nin genel seçimlerde beklenilen oy oranını alamamasından sonra parti içi muhalefetin sesi daha yüksek çıkmaya başlamış, olağanüstü kurultay çağrıları yapılmıştı. Daha sonra CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve eski milletvekili Umut Oran genel başkanlığa talip olduklarını açıklamıştı. Olağanüstü kurultaya götürmek için 500’e yakın delegeden imza toplayan muhalefetin, il ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasıyla ve Kılıçdaroğlu’na yakın delegelerin işbaşına getirilmesiyle birlikte kurultayda genel başkan adaylığı için gerekli 120 delege imzasını bile toplayamayacağı belirtiliyor. İnce ve Oran adaylıktan çekilirken, delegelerden yaklaşık 120’sinin yazılı teklifini alması gereken Balbay ise, imza sorunu olmadığını ve aday gösterileceğini iddia etti. Partide koltuğunu sağlama almaya başlayan Kılıçdaroğlu’nun ise parti yönetiminde ciddi revizyona gideceği konuşuluyor. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...