Kılıçdaroğlu'ndan dar bölgeye YEŞIL IŞIK

/ Kaynak: AA
Kılıçdaroğlu'ndan dar bölgeye YEŞIL IŞIK

Politika Haberleri  / AA

"İşe demokratik açıdan bakacağız. Öyle bakmamız gerekiyor. Demokrasimizi güçlendiriyorsa yapılan düzenlemeyle bir sorunumuz yok"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği "dar bölge sistemi"ne karşı bir önyargısı olmadığını söyledi. Avrasya Türk Radyosu'na konuk olarak gündemdeki konularla ilgili sorulara cevaplayan Kılıçdaroğlu, dar bölge sistemine yönelik soru üzerine "Dar bölge sistemi bizi bitirmez onu ifade edeyim. İkincisi, 'çalışın kazanın.' Bu çok güzel bir söz. Ama çıkaracağım milletvekilini, çıkaracağın bir yasayla sen üstleniyorsan, sen götürüyorsan o zaman nasıl çalışacağız" değerlendirmesini yaptı. Dar bölge sisteminin Meclis gündemine gelmesi durumunda destek verip vermeyeceklerinin sorulması üzerine ise Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Önce görmemiz gerekiyor samimi söylemek gerekirse. Bakarsınız güzel bir model de gelmiş olabilir. Yani çok önyargılı değiliz biz illa şu gelsin veya bu gelsin diye. İşe biraz demokratik açıdan bakacağız. Öyle bakmamız gerekiyor. Demokrasimizi güçlendiriyorsa yapılan düzenleme bir sorunumuz yok. Ama demokrasimizi güçlendirmiyor da bir partinin egemenliğine yol açıyorsa o zaman buna da doğal olarak karşı çıkarız" diye konuştu. Seçim sonuçlarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, konjonktüre bakıldığında halkın biraz daha sert sonuç doğuracak bir yapı ortaya çıkarabileceğini düşündüklerini ancak bunun gerçekleşmediğini ifade ederek, "Sonuçta dönüp kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Ya yeteri kadar anlatamadık veya inandırıcı olamadık. Ama bu bizim mücadele etmeyeceğiz anlamına gelmez. Oturup mücadelemizi yapmak durumundayız" diye konuştu. nbsp;
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...