Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’in ittifak resti ve 'kurşun' sözlerine ilk cevap

Düzenleyen: / Kaynak: Cumhuriyet
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri  / Cumhuriyet

Önceki gün Kılıçdaroğlu’na ağır sözler sarf edip CHP’yle ittifaka kapıları kesin bir dille kapatan Akşener’e ana muhalefet liderinden cevap geldi. Kılıçdaroğlu, ''Akşener'in sözlerinin yorumuna dayalı soruları cevaplarsam Sayın Akşener'e saygısızlık, nezaketsizlik yapmış olurum'' ifadelerini kullandı.

Türkiye Mayıs ayında yapılan seçimleri geride bıraktı. İki bloklu seçimde üstünlük yine Cumhur İttifakı’nın oldu. Seçimin üzerinden yaklaşık 3 ay geçti, yerel seçimler yaklaşıyor ancak muhalefette tartışmalar son bulmak bilmiyor. Seçim öncesi 6’lı masada kendi adaylığını dayatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepkiler devam ediyor.

AKŞENER'DEN KILIÇDAROĞLU'NA SERT SÖZLER

3 Mart’ta masadan kalkan 3 gün sonra İmamoğlu-Yavaş isimlerin cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olması şartıyla tekrar masaya dönen Meral Akşener, geçtiğimiz cumartesi günü CHP liderine zehir zemberek sözlerle tepki gösterdi.

Akşener, Kılıçdaroğluna “Önce ben, önce şahsım diyenlerle uğraştık” derken  İmamoğlu-Yavaş ikilisine yönelik ise ‘cesaretsiz ve korkak’ şeklinde gönderme yaptı. 

Akşener ayrıca yerelde ittifaka kapıları kapatarak “Kendi kadrolarımızda milletimizin karşısına çıkacağız” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK CEVAP

İYİ Parti liderinin sözleri siyaset gündemine otururken Kemal Kılıçdaroğlu’dan Akşener’in sözlerine cevap geldi.

Kısa bir cevap veren Kılıçdaroğlu, "Akşener'in sözlerinin yorumuna dayalı soruları cevaplayıp kendisine nezaketsizlik yapmak istemem" şeklinde konuştu.

AKŞENER YENİ YOL HARİTASI KONUŞMASINDA NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Büyük Taaruz’un 101. Yıldönümü’nde partisinin Afyonkarahisar’da yapılan mitinginde konuştu. Partisinin yeni yol haritasına dair açıklamalarda bulunan Akşener, CHP’ye ittifak resti çekti.

Akşener, “Gizli gündemleri olan, kendi menfaatleri için, bizim sırtımızda kurban kesen, şahsi hayallerini ve kariyerlerini önceleyen, mevcut güç ve siyasal ilişkilerine, destek arayan, marjinal ve bölücü yapılarla yakınlaşan, hiç kimseyle, herhangi bir iş birliği yapmayacağız. Kendi kadrolarlar milletimizin karşısına çıkacağız." dedi.

Seçim öncesinde yaşananlarla ilgili isim vermeden Kılıçdaroğlu’na sert yüklenen Akşener, “Biz bu seçimde sadece iktidarla değil bu seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla da mücadele ettik. Koltuğundan başka şey düşünmeyenlerle uğraştık. Önce ben, önce şahsım diyenlerle uğraştık. Tüm çabalarımıza rağmen yenilgiye engel olamadık." ifadelerini kullandı.

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: Cumhuriyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...