Kılıçdaroğlu'na yakın markaj!

Kılıçdaroğlu'na yakın markaj!

Politika Haberleri

Hazirandaki genel seçimler için hazırlıklarını sürdüren CHP, aynı zamanda milletvekili adaylarını nasıl belirleneceğini netleştirmeye çalışıyor.

Parti Tüzüğü'ne göre Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 15'lik kontenjanı dışındaki adaylar önseçim ile belirlenecek. Fakat hangi şehirde adayların hangi yöntemlerle açıklanacağına ilişkin kesin kararı 15 Şubat'ta toplanacak Parti Meclisi verecek. Adayların yüzde 85'e yakınının ön seçimle belirlenecek olması parti kulislerini de hareketlendirdi. Kendi şehirlerinde ön seçim olabileceğini hesaplayan milletvekilleri şimdiden çalışmaya başladı. Merkez sağdan bazı isimlerin partiden kontenjan adayı gösterileceği iddiaları ise partinin az vekil çıkardığı yerlerde endişeye sebep oldu. Bu isimlerin üst sıralarına konulması durumunda devre dışı kalabilecek birçok vekil, Kılıçdaroğlu'nun kontenjan listelerinde yer almak için çaba harcıyor.
Şükran Kaban ANKARA nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...